Heel onbegrijpend. Heel onwetend.

Otto Dix: Salon (1921)
Een vrouw die begrijpt en die weet. Ze werd leider van een partij, eerder een samenraapsel van politieke stromingen, die alle een vrouw aan het roer hadden. Ze maakte korte metten met dat verleden en richte zich op de wel voldane burger die niet in z’n rust gestoord wilde worden. De schone schijn stond voorop, huisje, boompje, beestje en het autootje. Groen moest het zijn en links volgens Hollandse begrippen. Vooral, geen handen vuil maken. Een leuk snoetje was meegenomen, dat trok stemmen. Het spraakgebrek werd op de koop toe genomen.

Haar op de toekomst gerichte blik zorgde ervoor dat ze een lichtend voorbeeld werd voor politici als Wilders en Trump bij het gebruik van internet. Geen diepgang, geen discussie, slechts kreten zijn dan gevraagd. Dat begreep ze al heel vroeg. Met die bagage word je tegenwoordig zelfs burgemeester van een grote stad is inmiddels gebleken.

 


Helaas draagt dit videofragment de stempel van GeenStijl, het journalistieke gajes op internet. Hun “linkse” tegenhangers weten nu eenmaal geen raad met racisme en fascisme uit eigen kring.

Wist u overigens dat Halsema weleens herten zag vliegen? O nee, ik vergis me, ze neukten volgens haar. In haar jonge jaren was Halsema zeer kunstminnend en ze wist te duiden, vandaar. Nog steeds…


Uitgelichte afbeelding: bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.