De Nieuwe Orde

Lutz Dille (1961)
Slechts sporadisch worden via de publieke media pogingen ondernomen om het grote publiek inzicht te verschaffen in de werkelijke mechanismen die ons, de mensheid dus, in het verderf storten. Vanaf 1981 deed de Belgische TV zulks, de journalist Maurice de Wilde nam hierbij het voortouw. Het eerste, grote probleem waarop hij stuitte bij z’n onderneming om de waarheid te achterhalen, was een verbod op inzage van dossiers betreffende de economische collaboratie over een termijn van 100 jaar. Wie en wat hierdoor moesten beschermd worden laat zich makkelijk raden, zoals ik het pleeg te noemen: het kapitalistisch eigenbelang. Dit wordt nog steviger bewaakt dan dat van de kerk in Rome, waar de archieven over de nazi-tijd inmiddels opengesteld zijn voor wetenschappelijk onderzoek. Enfin, kijkt u maar. Het wachten is op een herhaling via de VRT van de programma’s tot stand gekomen dankzij een vasthoudende journalist.

Maurice De Wilde: De Nieuwe Orde
deel 1deel 2deel 3deel 4
deel 7deel 8 etc.Als u gekeken hebt zal u beslist de gelijknis tussen Léon Degrelle en Thierry Baudet zijn opgevallen.
 
Uitgelichte foto: Lutz Dille – bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.