Die schöne Müllerin

Jean-Léon Gérôme: Pygmalion and Galatea
“.. do any of us understand what we are doing? If we did, would we ever do it?” – George Bernard ShawUnd über den Wolken und Sternen,
da rieselte munter der Bach


Een onthutsende theatrale uitvoering van de liederencyclus “Die schöne Müllerin” van Franz Schubert. Ze ontleed de burgerlijke samenleving tot op het bot. Geen Schönfärberei maar een cynische aanklacht over het verlogene van deze maatschappij. Christoph Marthaler laat het ons het schonungslos zien.Muziek (bewerking):
Rosemary Hardy, Markus Hinterhäuser, Christoph Homberger, Christoph Keller (Arrangements), Christoph Marthaler

Uitvoering:
Rosemary Hardy (soprano), Altea Garrido, Bettina Stucky/Corin Curschellas, Daniel Chait, Markus Hinterhäuser (piano & celesta), Christoph Homberger (tenor), Ueli Jäggi, Christoph Keller (piano), Stefan Kurt, Thomas Stache, Graham F. Valentine, Markus Wolff

Schauspielhaus Zürich – 2003
 
Uitgelichte afbeelding: bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.