Afrika: negers en apen

Henri Cartier-Bresson: Coronation of King George VI, London (1937)
Een theaterstuk over zwart als de kleur van de leugen, het weigeren om verantwoording te nemen, kortom over de tegenstelling van stad en land. Niemand kon dat beter verwoorden dan de Franse dichter Koltès. In een Duitstalige uitvoering door de Volksbühne in Berlijn uit 2004 leren we de volksleugen kennen van onze hoogstaande normen en waarden, ook die van voor of tegen Zwarte Piet. Moralistische praat, die de ware oorzaken verbloemt, zoals gebruikelijk in ons land.
 

Bernard-Marie Koltès

COMBAT DE NÈGRE ET DE CHIENS (1979)


 
1983 : “Combat de nègres et de chiens” Koltès-Chéreau


Uitgelichte foto: Henri Cartier-Bresson

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.