Oeigoeren en het Gele Gevaar

Stadsbus uit 1935
Bitterkoud was het tijdens de carnavalsdagen in 1949. Toch de drang om te gaan kijken naar de optocht en zo werd ik voor het eerst geconfronteerd met het gele gevaar: een Maastrichtse stadsbus was opgetuigd om te tonen wat het volk dreigde. De communisten hadden de macht gegrepen in China, zo heette dat toen en nu was onze vrijheid in gevaar.
 


On March 19th, 2021 a live zoom panel discussing the Xinjiang genocide narrative convened.

 


 

Daniel Dumbrill
 

This is an excerpt from the “American/Canadian Propaganda – a Xinjiang “Genocide” Panel” video. I encourage you to watch the whole thing, including Max Blumenthal’s part.
 
The video can be found here:
https://youtu.be/xdw1Nc6MJRg
 
I’ve decided to subtitle this portion in both English and Chinese, as I know many overseas Chinese (and Asians in general) are suffering from the consequences of anti-China propaganda, and may even begin to believe it themselves. I’d like as many people as possible to understand this message encouraging people to think critically, dig deeper and do your own research. Don’t accept the anti-China propaganda for face value and equip yourself with facts.

 

 
Bekijk nu de documentaire “Les problèmes de la Chine avec les Ouïghours”. Waarover worden we wel en niet geïnformeerd? Vanwaar die bijzondere belangstelling voor China en niet voor het Brazilië van Bolsonaro, waar de indigene volkeren van hun bestaan worden beroofd en als vrij lopend wild afgeslacht, het tropisch oerwoud opgeofferd voor kortstondig gewin? Of neem India onder Modi, Myanmar, ach de rij is te lang om op te sommen. Vormt China een (economische) bedreiging voor de USA (en Nederland) zoals met redenen Daniel Dumbrill stelt? Zijn de Oeigoeren geholpen met Westerse steun?
 
Vergeet nooit het dreigement van Bush jr: “Wie niet voor ons is, is tegen ons”, dus vijand, die bestreden moet worden. “War on Terror” in zijn woorden. Het blijkt de succesformule te zijn om zolang oorlog te voeren als het de Verenigde Staten goeddunkt. De verliezen die ze hierbij lijden/leiden zinken steeds in het niet bij die van hun tegenstanders, die sowieso als minderwaardig worden beschouwd. Als er maar economische groei is volgens de kapitalistische wetmatigheden en die vaart bij deze wel.

 
Uitgelichte foto afkomstig uit: “Pak de bus” – OV in Maastricht 1884-1994

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.