Dat was Bush jr

Map of the occupied United States based on the Man in the High Castle opening credits.
Courtesy of BigThink.com.
De continue factor in de Amerikaanse politiek is sinds de Tweede Wereldoorlog die van geweld. De enige presidenten die een ander geluid lieten horen waren Eisenhower en Jimmy Carter, maar wel pas na hun aftreden.. De laatste werd letterlijk belazerd bij de afloop van de gijzelingsaffaire in Teheran, zodat de weg vrij was voor “starwars” Reagan. Verklikker en B-acteur. Diens kloon, de brekebeen uit een van die beruchte machtswellustige families, dankt deze week af.

Eisenhower zei het al, de werkelijk macht van de USA ligt in handen van het militair-industrieel complex. Ook de doorbraak van Gorbatsjov heeft hier niets aan veranderd. Integendeel, het is de kurk waarop de Amerikaanse economie drijft, oorlog en wapenhandel.

Bush jr was een simpele zetbaas, die zich volledig conformeerde aan het gegeven systeem en de directieven, net zoals Clinton, met zijn voortdurende bombardementen op Irak, en nu dus Obama. Het enige dat Bush ongewild versterkt heeft is een mogelijk proces van implosie van de Verenigde Staten. Het zou dè remedie kunnen zijn tegen de extreme expansiedrift van dat land.

Laten we eerlijk zijn. Welke vrijheden heeft Amerika de wereld gebracht? Op de eerste plaats die van roof, plundering en vernietiging. En elke keer weer verbaasd kijken bij weer een nieuwe wandaad, van atoombommen, het volledig platbombarderen van de grootste havenstad van Korea, napalm tot noem maar op. Begonnen met het uitroeien van Indianen en buffels tot het op alle mogelijke manieren vergiftigen van onze planeet, het gaat maar door. En steeds grootschaliger. Daar moet een einde aan komen.

Bush jr, een lafaard en bedrieger, was een passant in dit moorddadig proces. Als het mogelijk was geweest was hij waarschijnlijk weer herkozen. Bush, pleiter voor de doodstraf, gaf het ware beeld af van de USA: White Power, lafheid gepaard aan een overmacht dankzij wapentuig.


Kaart uit The Activist History Review: Man in the High Castle and American Fascism
Ingevoegde afbeelding: bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.