Dodelijke machtswellust

A pile of bison skulls, Kansas, 1870s
A pile of American bison skulls waiting to be ground for fertilizer.
We zijn schuldig zolang niet het tegendeel is bewezen. Schuldig aan wat? Dat bepaalt in haar opperste wijsheid onze almachtige staat. Van haar gaat alle geweld uit en als enige kan zij dit geweld legitimeren. Aan haar de taak hoedster te zijn van de goddelijke schepping. Die opdracht heeft ze niet van ons, ze is haar door god opgedragen. Maak de aarde onderdaan.

Het is deze puur christelijke wijsheid die ons deze Bescherung brengt. Vlees, geen vleselijke lusten. Slachten al wat leeft. Lijkenvlees als hoogste genot. De dood als overwinning op het leven. De barbarij van een chronisch zieke maatschappij. De strijd voor het leven wordt bestraft. Logisch toch. De dood als overwinning op het leven werd in zijn meest ultieme vorm gepraktiseerd in de Amerikaanse Midwest bij het uitroeien van miljoenen bizons. De grootste en meest zinloze massamoord op dieren ooit.


Slachting van honderden bizons in Yellowstone (2018)


Overal waar de blanke beschaving oprukt neemt de vleesconsumptie toe en tevens de voedselschaarste voor de armen. Onze kinderen worden al vroeg rijp gemaakt voor het niet weten en niet weten willen van dit dodelijke proces. Een act van terrorisme.
 
Wel eens een slachthuis voor vleesproducerende dieren van binnen gezien? Een loods vol kadavers als bron van gif, denk aan de met antibiotica en hormonen volgespoten varkens. Je bent wat je eet, wordt wel eens gezegd. Typisch toch, moslims en joden eten geen varkensvlees. Hoeveel extra landbouwareaal is nodig om via vleesconsumptie dezelfde voedingswaarde te krijgen als rechtstreeks via plantaardig voedsel? Ongeveer in een verhouding van 10:1. Laten we in dit verband onze absurde melkindustrie niet vergeten.
 
We hoeven het hier echt niet te hebben over sentimentele zaken. Wat is dierenliefde? Strekt die zich alleen uit over gedomesticeerde dieren of ook over, ik noem maar enkele verfoeide soorten, ratten en krokodillen? Een gekortwiekte kakatoe is zielig, jacht op robben is schandalig en het fokken van honden tot pitbulls is pervers. Maar wat te denken van het letterlijk vernietigen van de gehele biosfeer t.b.v. kortstondig gewin. In Borneo wordt op dit moment het gehele oerwoud verwoest om ons aan palmolie te helpen voor cosmetica, toevoeging in chocola en brandstof. En passant worden de oerang-oetang en alle overige apensoorten en vogels uitgeroeid voor ons luxe leventje. En hoeveel miljoen dierlijke wezens worden elk jaar alleen al in Nederland omgebracht?
 
Onze kinderen worden al vroeg rijp gemaakt voor het niet weten en niet weten willen. De kinderboerderij als de liefelijke façade. Alleraardigst zoʼn verjaardagsfeest voor kinderen. Rondjes gaan rijden op ezels en na afloop naar de McDonalds. De volgende stappen in het kinderleven zijn de rijlessen, eerst te paard en vervolgens in het autootje. Je kunt er niet jong genoeg mee beginnen. Dat heeft de overheid ook heel goed gezien.
 
Crimineel zijn we in wezen allemaal, op zijn minst ondersteunen we criminaliteit. Hoe is het anders mogelijk dat in een betrekkelijk korte periode van de mensheid massaal de bestaansgrond van niet alleen het menselijk leven wordt vernietigd? In die zin is het handelen van dierenactivisten (en de dierenpartij) erg naïef en sterk gebonden aan onze sentimentele honden en poezenwereld. Dus zeer contraproductief.
 
Onze blanke, christelijke en steeds verder oprukkende beschaving is de meest vernietigende kracht op de wereld gebleken. De laatste fase in dit “beschavingsoffensief” werd ingeleid door de vegetariër en niet-roker Hitler met de industriële moord op miljoenen medemensen, cultuurdragers bij uitstek. Zolang wij deze, “onze”, beschaving wensen te ondersteunen zal de eeuwige dood op termijn zegevieren. Als de mensheid dit proces doorstaat komt er een “Soylent Green” voor in de plaats, zonder natuur en cultuur. Of de mensheid roeit zichzelf uit, jammer dan van de cultuur. De aarde komt er wel weer bovenop.

 

Uitgelicht: @ foto: http://commons.wikimedia.org/
Ingevoegd: bron en info

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.