Zonder commentaar

George Grosz: Sonniges Land (1920)
Met welk misdadig type hebt u hier van doen? Volgens het duo dat een hetze tegen een aantal deelnemers op het NRC-forum in gang zette (en er onverdroten mee doorgaat), zie “Een discussie over een discussie”, hebt u te maken met een ziekelijke geest.

Een illustratie van de tactiek, die het bedoeld duo toepast, valt dezer dagen bijzonder goed te volgen. Uit hun bijdragen spreekt een genot tot vernietigen ter wille van het vernietigen. Enfin, de een trolt dat het een lieve lust is, de trouwe vazal doet de vlucht naar voren en als een wonder verschijnt de in retraite zijnde meesteres, partner van, ten tonele. Het begin en het voorlopig slot van een nieuwe ronde met bedenkelijke optredens geef ik hier aansluitend weer. Prachtige zelfportretten zijn het, mag ik aannemen toch? De hondstrouwe vazal geeft de voorzet, bereidwillig afgerond door het edele duo.

Harrie Vrijmans zegt: vrijdag 23 april 2010, 12:08 uur
Alphonse Scaf,
Het is een bijzonder laag bij de grondse streek om discussiedeelnemers misleidend en foutief te confronteren met een eerdere. niet meer te verifiëren bijdage, u zou dan minstens zo fair moeten zij in om deze in z’n geheel te citeren.
Nu is slechts sprake van onder de gordel trappen.
Ik en enkele anderen hebben eerder met u een groot conflict gehad over uw slinkse en stiekeme werkwijze, waarin u o.a. vertroebelend probeerde, met gebruikmaking van meerdere aliassen, (in dezelfde discussie!) in andermans heldere vaarwater te komen.
Ik had me beter aan mijn ook toen al getrokken conclusie kunnen houden en u, net als die anderen, stelselmatig moeten negeren als u, in uw narcistische zerlfverheffing, telkens weer erkenning probeerde te vinden bij uw potentiële slachtoffer(s).
Maar het is nooit te laat om dit voornemen alsnog te praktiseren:
Ook ik ben vanaf nu met u uitgepraat, vergevingsgezindheid en (naïeve, zoals weer eens blijkt) goede wil waren duidelijk niet aan u besteed en dan is het beter om aldus “het stof van mijn voeten te schudden”…
Harrie V.

Lees m.b.t. voorgaande reactie ook: “Aan de schandpaal”.

Gloria van der Spek zegt: zaterdag 15 mei 2010, 00:52 uur
@57 Alphonse Scaf
Uw ziekelijke obsessie lijkt op een ongeneeslijk gezwel dat maar doorettert. Zelfs uw GeenStijlse privéblog getuigt van uw ‘jihad’ tegen PVVaanhangers en/of Godgelovigen. Maak er gerust uw levenswerk van, maar misbruikt u daarvoor de NRC niet! Opinie is aan u niet besteed. U roddelt, lastert, vervolgt en leeft zich nu al zo’n 2jaar ordinair uit op uw doelwitten.
Verbaast u zich niet als u hierop door de NRC wordt aangesproken. Want ook ik heb een klacht over u ingediend. Er zijn grenzen. Ook voor u, Scaf! Aan uw bezetenheid moet HIER maar eens een einde komen. U hebt inmiddels alle grenzen van weblogbeschaving overschreden. Uw roddelblog is een ware afspiegeling van uw sinister karakter. Uw reacties alhier zijn abject. Ik mag hopen, samen met de ‘anderen’, dat de webredactie van NRC-Opinie niet wéér door u wordt gemanipuleerd. Zo slinks als u te werk gaat…
Het is tijd voor gerechtigheid, NRC!

Maria Pekelharing zegt: zaterdag 15 mei 2010, 12:25 uur
53-Harry Vrijmans—De discussie die u hier nu met betreffende, volstrekt gewetenloze forumterrorist voert is door diverse mensen al herhaaldelijk met hem gevoerd, zij het zonder ook maar het minste resultaat, anders dan dat hij zich weer kan verlekkeren aan zwartmakerij. Zijn werkwijze moet u inmiddels toch bekend zijn. Eerst zuigt, beledigt, verwijt en scheldt hij net zo lang tot zijn slachtoffer er wel op moet reageren, en vervolgens misbruikt hij die reactie weer in eigen voordeel, door er willekeuring uit te putten. Geloof me, ieder woord aan die hopeloos gefrustreerde psychopaat met zijn stalkende, obsessieve en standaard misleidende gedrag is verspilde tijd, waar hem totaal negeren veel tijd bespaart en ergernis voorkomt. Sterkte namens een ervaringsdeskundige!

Diverse mensen zouden met mij een discussie gevoerd hebben… Over dit onderwerp? Wie en waar, buiten dit trio om? En dit trio, discussie? Te gek voor woorden, beschuldigingen, verdachtmakingen, kortom een hetze. Lees de rest…

Iets anders nog. Hoe zorg je ervoor dat je verleden als onverlaat aan het zicht wordt onttrokken? Tijdig wisselen van alias op cruciale momenten. Zie in het onderhavige geval: eerst Willem Nijmegen, vervolgens Willem van Gelre en nu dus Maria Pekelharing. Steeds op tijdstippen als hem de grond te heet onder de voeten werd. En nogmaals, wie zoekt nog op die namen terug. Ja, in een “rechtsvrije” (of rechteloze) ruimte hebben onverlaten vrij spel.George Grosz: Tempo der Strasse (detail)Voor ik het vergeet. Een maand geleden nam dame Gloria tijdelijk afscheid van het forum: 

“Lieve allemaal, het bovenstaande onderwerp is geheel van toepassing op mij. Mogelijk is het onder de vaste forumleden opgevallen dat ik niet meer reageer op de toch wel zeer boeiende onderwerpen. Ik lees uw reacties zo nu en dan, maar heb mij voorgenomen lente en zomer anders te besteden dan voorheen. De dagelijkse drang (verslaving?) om te reageren heb ik drastisch teruggedrongen tot niveau nul en dat bevalt mij goed.”

Als reactie op haar berichtje schreef ik deze dame het volgende.


Alphonse Scaf zegt: dinsdag 13 april 2010, 16:57 uur
9 – Gloria van der Spek
Mooi stukje van Cor Zwart, daarin herken ik me wel een beetje, alhoewel van een andere professie. Ook over verslaving kan ik meepraten, pijp en tabak, koffie… Maar internet, nee. Door dat stukje moest ik aan u denken. Zomerse nachten, het forum werd niet gemodereerd, het was ramadan en zo kwam van het een het ander. Met z’n drieën snel op elkaar reageren, wat was dat leuk. Gelachen dat we hebben! Ja, dan kan ik enigszins navoelen hoe verslavend het mogelijk is met netwerken bezig te zijn, zeker bij gebrek aan sociale contacten.
We en anderen zijn toen door het slijk gehaald, weet u nog? Wat een ongelooflijke dwaasheid, zeg. Maar de pret bij ons was er niet minder om. Hoe komen mensen op zulke ideeën? Komt dat door blikvernauwing, angst, paranoia? Nog steeds gis ik erna.
U heeft beslist gemerkt hoe na afloop van die ongemodereerde sessies de valsheid en gemeenheid toesloegen, zelfs met uw welwillende medewerking. En nog steeds vraag ik me af waarom? U weet als geen ander dat het einde van dat gedoe nog steeds niet in zicht is en het gekke is dat u, als geen ander, er een snelle komaf aan kan maken. Waarom laat u dat na?
Echt, u hebt het duidelijk verwoord, de glans was er vanaf. Gelukkig, dankzij de nieuwe opzet van de discussies komt weer nieuw leven in de brouwerij en daar kunnen we ons voordeel mee doen. En u kunt een helpend handje toesteken om rechtvaardigheid en eerlijkheid hier ter plekke te doen zegevieren. Zullen we het daarop houden? U blijft, als beloofd, van harte welkom bij ons thuis in, u weet wel waar! Of bel eens…

Ooit antwoord ontvangen? Ja, bovenstaande reactie. Een o zo christelijke. Zou ze nog zo veel last hebben van veelstemmerij? Dat krijg je ervan als je je bezighoudt met hokuspokus. Wat een kreng zeg!


Afbeeldingen: George Grosz – bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.