Tip voor de moderator

František Kobliha: Vindictive Kantiléna (1911)


 

Even tussendoor, een tip voor Steven de Jong, moderator op de burelen van de NRC. Kan het zijn dat we in het geval van Pekeltje, Willem Nijmegen c.s. te Berg en Dal, van doen hebben met een hacker? Op een andere site beweerde iemand dat met grote stelligheid. Ik geef het maar door voor wat het waard is. Bent u overigens op de hoogte van zijn IP-adres of adressen? Die indruk heb ik namelijk niet, anders kon die kerel toch niet ongestoord met talloze trollen al een jaar lang zo in de weer zijn, dan had u toch zeker allang ingegrepen. Of vergis ik me, wat dat laatste betreft? Voor zover mijn kennis reikt m.b.t. internet is er met dat IP van Pekeltje echt iets niet in de haak. De NRC beschikt in deze toch over de mogelijkheid tot de nodige expertise, mag ik aannemen?

Nog wat, meneer De Jong. Dame Gloria heeft het over een IP-ban, die ze, en dat vergeet ze er voor het gemak maar even bij te vermelden, bij u heeft weten te bewerkstelligen. Uw interventies begonnen bij een debat over kraken. U liet mij weten dat, hoe zeer het u ook speet, mij niet kon toestaan onder een alias deel te nemen. Weet u nog? Ter opfrissing van uw geheugen en tot lering en vermaak van de lezers eerst de link naar dat debat “kraken”. Uw laatste reactie in de correspondentie die toen volgde was op 19.10.2009:

“Dank voor de info weer. Ik kan niet garanderen dat iedereen onder eigennaam reageert. Alleen als ik een vermoeden heb dat het niet zo is, stuur ik in hoogst uitzonderlijke gevallen een e-mail naar het desbetreffende forumlid. En eerlijk gezegd voel ik er weinig voor om als handhaver op te treden. Daar ben ik niet voor opgeleid. Tot nu toe ging het altijd aardig – maar het gaat mis als reageerders elkaar onderling de maat gaan nemen.”


De eerste slag hadden de onverlaten binnen. Ze wisten nu op wiens medewerking ze konden rekenen. Het resultaat is bekend. Waarom grijpt u nog steeds niet in?


Uitgelichte gravure: František Kobliha – bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.