Op naar Trollenland, wel samen uit, samen thuis!

Sascha Hüttenheim
‘s-Ochtends als het haantje kraait,
Onder ‘t klappen van zijn wieken,
Als de dag begint te krieken,
Eer de huisman ploegt of zaait,
Gaat Lucella bloempjes plukken,
Daar zij ‘t gretig oog meê streelt …Aldus Querine Santingh met dank aan ene Lucella. Querine, evenals Jerry Mager, van harte welkom in de Sartorius-familie. We moeten Gloria van der Spek, en Pekeltje niet te vergeten, onderhand wel erg dankbaar zijn. Wie had dat een jaar geleden kunnen bevroeden?

Zin in een uitstapje? Elke ochtend weer vroeg op voor een dag vol hard labeur houdt geen mens vol. Vandaar deze uitnodiging. Wel onder een goede reisleider graag, wellicht iets voor Jerry? Onze schreden richten zich naar Berg en Dal, waar een trol huishoudt die uiteindelijk maar eens op heterdaad betrapt moet worden. Vereist is wel een gedegen aanvalsplan anders is ook dit uitstapje tevergeefs.


VOORSTEL.Wat je je wel kunt afvragen, moeten we Gloria niet ook uitnodigen? Indertijd was ze nogal op haar teentjes getrapt omdat we haar niet expliciet hadden gevraagd het etentje van de Sartorius-familie bij te wonen. Verbolgen was ze zelfs. Ik heb het nog goed willen maken met haar, heb haar een paar maal uitgenodigd om eens naar Maastricht te komen, naar dè culinaire stad van ons land. Zelfs geen antwoord gekregen. De wrevel t.o.v. van mijn persoon moet erg diep zitten bij haar. En Pekeltje maar stoken. Wat een rancuneus tweetal in dat forum. En waar gaat het al bij al over? Woordspelletjes, fanclubs, zegt hun trouwe vazal Harrie Vrijmans. Ook katholiek, wie verbaast het nog? Wie weet, hebben ze alle drie een jeugdtrauma opgelopen bij de broeders of de nonnen en dat verdrongen? Vroeg of laat moet dat er toch uit en dan zijn de verkeerden het mikpunt, de klos van die vroegere wandaden. Het is voorstelbaar. een dergelijke Roomse levensgeschiedenis.

We kunnen ze ook samen uitnodigen, Harrie en Gloria, beiden eenzame zielen. Wie weet wordt het dan nog wat tussen deze twee zestigers. Beter laat dan nooit, je leeft uiteindelijk maar een keer.

Een andere vraag is of we ons wel zoveel aan hen gelegen moeten laten liggen. Ze lijken me meer van het soort ‘Spielverderber”, mensen die vreugdeloos leven en het anderen misgunnen, dat plezier. Zondig zijn we, stiekeme billenknijpers, zuiplappen, in hun ogen. Met dat soort mensen als dat tweetal kun je met goed fatsoen niet over straat, zeker in Maastricht niet. Misschien achteraf toch maar goed, dat Gloria niet op mijn uitnodigingen is ingegaan.

Als trouwe lezeres van dit weblog, als ze is, zou ik aan Gloria willen vragen eens een commentaartje te schrijven. Lezers die het NRC-forum niet volgen mogen ook wel eens van haar fabelachtige woordkunst genieten. Bilkruipers bijvoorbeeld is zo’n woord. God mag weten wat het voorstelt, maar het klinkt, wekt associaties op. Spijtig is wel dat haar taalgebruik geleden heeft onder die van Pekeltje. Waar…

Is het echt teveel gevraagd, Gloria, een commentaartje bij welk blog dan ook? Je wordt hier beslist niet gecensureerd, iets wat me door jouw toedoen wel bij de NRC is overkomen. En je weet, ik hou van veelstemmerij, i.t.t. Pekeltje, de vleesgeworden asociale trol. Bij mij is het een beetje van “hoe meer zielen, hoe meer vreugd”, dat weet je onderhand toch wel?

Schermafdruk 2019-03-09 23.59.29
Willem van Gelre zegt: woensdag 14 oktober 2009, 16:51uur.
In aanvulling op 71:
De man (of wat het ook moge wezen) voert namelijk al maandenlang een…

Niet vergeten, Gloria, eerlijkheid duurt het langst. En zonder een rein zieltje kom je beslist niet in de hemel. Ook dat hoor je te weten als braaf katholiek meisje. En die Pekeltje, Maria Pekelharing noemt het zich, stinkt gewoon teveel naar man, ook dat weet je best. Ben je soms vergeten, toen hij het eens keer over “borsten’, haar tieten, die van hem dus, had? Erger, Gloria, dan al die feministische vrouwen bij elkaar, dat begrijp je ook best, neem ik aan. Een vies mannetje, die Pekeltje, daar zijn we, als je eerlijk bent, het snel over eens. Ach, die hoofdtooi, dat moet hij zelf weten, mooi is anders. Nee, denk nu maar eens aan die porno-sites, waar hij naar verlinkte. Smerig, Gloria, smerig. Met een dergelijk iemand kruip je toch niet onder één deken, is het wel?

Nu we het toch over Pekeltje hebben. Hoe vind je zijn humor? Grof, nietwaar, niet een beetje maar erg grof. ’n Jaar geleden ging het ook al eens over invriezen van eicellen. En weet je nog dat grapje over het invriezen van jonge vrouwen voor later gebruik? Had hij regelrecht uit de Telegraaf gegapt. Nu, doet hij zich als vrouwtje voor en hangt de moralist uit. Nog een wonder dat de zij-hij het niet heeft over het invriezen van haar eitjes. Maar het beest blijft het beest: “Meer mens, met minder mens”, niet zo moeilijk te begrijpen dit soort taal.

Of wel, Gloria? Realiseer je wel dat geweld tegen vrouwen en vrouwenverachting hand over hand toenemen. Haat op vrouwen. Met wie collaboreer je? Met een foute man? Vroeger had je “Margriet weet raad”, nu heb je vrouw.nl, met stukken over foute mannen.. Doe er je voordeel mee.

Enfin, je bent in ieder geval welkom op deze site. Sans rancune. Laat maar wat van je horen. Of ben je helaas toch paranoïde? Dan val je niet meer te helpen, vrees ik. Misschien, heel misschien kan ik je wel met dit knipseltje uit de NRC van dienst zijn. Je leest immers deze krant niet. Het is een fotoserie die ooit stond bij een artikel van de door mij zeer bewonderde Rudy Kousbroek. Hij vond het maar een treurige bedoening. Maar hij was een man, een echte man…, een man van de wereld. Geen trol… En jij bent toch een echte vrouw, neem ik aan? Geen foute?

En wat mezelf betreft Gloria, ik heb maar aan één bepaald slag mensen een hekel. Aan mensen die stiekem zijn, liegen en bedriegen. Dat kun je onderhand toch wel begrijpen? Als je dat begrijpt kun je ook weten dat je dit blog wel als laatste kunt betitelen als “roddelblog”, zoals je eens meende te moeten doen. Net zoiets als indertijd, toen je het had over “het dagboek van een gek”, weet je nog?

Nog een tip, neem eens kennis van dit blog: Angeles. Een blog van een eenvoudige Argentijnse vrouw. Alles andere dan ene Maxima. Een engel… Ja, ze bestaan!
 
Uitgelichte foto: Sascha Hüttenheim
Montage: “Willem van Gelre” – Facebook

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.