Wat let u de hand aan uzelf te slaan?

Dessous les paves, c’est la plage
Sous les paves, c’est la plage…, weet u nog? Mei ’68!
O nee, daar bent u te jong voor? Ruimte, geen asfalt of beton en zeker geen “villa’s”, daar ging het om en daar dient het nog steeds over te gaan. Pure winst, ook voor de toekomst, die extra ruimte ook voor deze mensen. Geen kindvriendelijker volk als deze Roma. Mensen die weet hebben over de essentie van het bestaan zonder valse romantiek, niet wensen te leven volgens en aan platgetreden paden met bij elkaar geharkte bladeren. Het is weer herfst, weet u nog van dat bospaadje, hopen bladeren en vierjarige kinderen?

Pekeltje ontbeert elk besef van het ware leven valt onomstotelijk uit zijn woordenbrij te concluderen, Pekeltje is slechts de homo consumptor in persoon. Dus welaan, wat let u, Willem Pekeltje als Wilderskloon? U had het in het verleden meermaals over kankergezwellen die je moet wegsnijden. Wat let u de hand aan uzelf te slaan? Dat is toch de uiterste consequentie van uw houding, daarin vergis ik me beslist niet, die zwanenzang dus…


Een zwanenzang is het onmiskenbaar, die Pekeltje nu voortdurend ten beste geeft in het forum. Hoe zal zijn wederopstanding eruit zien?

Bevreemdend toch, dat uitgerekend de persoon die al jaren onverdroten op deze kloon van Wilders reageert, zo weinig van Pekeltje begrepen heeft. Hij veronderstelt door Pekeltje steeds weer van repliek te dienen, te strijden tegen het fascisme, het fascisme volgens de leer WW van Wilders dus. Ook opvallend dat deze persoon gezegend is met een geheugen als een zeef. Zo ongeveer alles ontgaat hem, nietwaar, René Gerritsma? Hoe kan dat nou, de strijd aangaan voor een rechtvaardiger maatschappij en zo kort van memorie? Als je het al niet in je directe omgeving waarneemt helpen boeken en tijdschriften ook niet, zelfs integendeel. Simpel gezegd: theorie èn praktijk. Leer dat maar van Pekeltje, de dialectiek volgens Pekeltje zogezegd. Op dit punt moet ik hem stiekem, geheel in stijl, een beetje gelijk geven.

Pekeltje profiteert optimaal van dat tekort aan geheugen bij zijn opponenten, dat ziet zelfs een blind paard! Hoe dan ook, en ook hier had Pekeltje toch wel weer gelijk, vastklampen of loslaten, dat is de kwestie, beste René Gerritsma. Ook voor de moderne Führergestalt geldt, als u het nog niet begrepen had, diep in het stof bijten, zie Leers. Je plaats weten. En zo handelt een ware kloon idem. Begrepen of niet?

Voor de argeloze lezer, zie: Maria Pekelharing! En voor het overige. Reageer gerust. Wel onder de eigen en te verifiëren naam. Pekeltjes en Vrijmannen zijn er al meer dan genoeg. Of duidelijker, Vugts kan wel, Vrijmans niet. Is niet zo moeilijk allemaal en waarom zouden we moeilijk doen als het makkelijk kan, nietwaar moderator Steven de Jong van het NRC-forum? Zijn misplaatste excuses aan Pekeltjes en hoe ze verder mogen heten meteen overbodig. U bent toch niet bang, lezer? Voor alle zekerheid dan maar, nog even ter herinnering aan die meermaals genoemde onverlaten en ter informatie van de moderator:

“Paranoia (Grieks: para = naast, nous = verstand) betekent een overmatige zorg over het eigen welzijn, een gevoel van onrust. In pathologische vorm uit zich dit in het gevoel dat men in de gaten gehouden, achtervolgd of bedreigd wordt, zonder dat zoiets daadwerkelijk gebeurt. Ook is er vaak sprake van complottheorieën. Iemand die aan paranoia lijdt, noemt men paranoïde.” (Bron: wikipedia.nl).

Duidelijk zat, toch? Voor het overige, neem dit weblog eens door!


Tot slot, ik kan het echt niet helpen, dat ik er steeds weer stukjes aan moet plakken. De dwaasheid regeert en hoe! “Rottig als je weer moet reageren gelijk dat hondje van Pavlov. Maar dat leer je toch nooit af. Hetgeen voor mij toch zeer plezant is.” Wie vertoont er nou Pavlov-reacties? Steeds weer bedelen bij het baasje? Ja, het baasje zal het best plezant vinden, zeker het vervolg: “En dat bedoel ik niet slecht. Maar je bent welhaast de enige hier die een geheel eigen taal hanteert. Met een geheel eigen betekenis.” Eigen taal, eigen betekenis? Nou, nou zeg. Wat een kromme onzin.

Ach nee, ik vergis me. “Ons land wordt niet onbestuurbaar : als men maar met Wilders in zee gaat en luistert naar veel onvrede bij veel mensen, alsook de angst voor de ( politieke) islam. Dit is een reeele angst !” Aldus zijn trolletje Kim de Wit. Hoe dom moet je zijn om in dat stompzinnig trollengedoe te trappen, meneer Gerritsma?

Glad als een aal is die gepekelde haring, René Gerritsma. Vuil door eigen slijm… U begrijpt, het moet via deze weg, dankzij die o zo fatsoenlijke Pekeltje. “Pekeltje, als Wilders, irriteert misschien, maar hij zaait geen haat, bevordert geen discriminatie en beledigt geen groepen.” Het was u toch ook te doen om Wilders en zijn nieuwe fascistische leer, meneer Gerritsma, of vergis ik mij? Over het fascistisch gehalte van Pekeltjes uitspraken vergis ik me zeker niet, wees daarvan overtuigd! Lees en passant even dit commentaar: “OM saboteert proces tegen Wilders…”.

Verhelderend, ja met die Wildershaters is het me toch wat, meneer Gerritsma.
Toch met vriendelijke groet!Een ps voor de niet-betrokken lezer.
Bij mijn weten is René Gerritsma geen fysicus. Dit om mogelijke naamsverwarring te voorkomen!


Bron uitgelichte afbeelding: …

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.