Lokhoeren

Gotthard Schuh
Lokhoeren? Klinkt een beetje dubbelop, een hoer die niet lokt zal op zijn minst enige faam moeten genieten, gearriveerd zijn zogezegd. Nu blijkt iemand, die zich als “vriendin van Israël” betiteld, een lokhoer te worden genoemd.

Een allerliefst uitziende vrouw lardeert haar stukjes met foto’s als het hierbij afgebeelde. Gezien haar portretfoto zou ze het best zelf kunnen zijn. Wat is erop tegen? Niets zou ik zeggen. Als je je zo eerlijk open en bloot durft te tonen verwerf je (mijn) sympathie.En laat ik eerlijk zijn, ze is mooi, heeft uitstraling en zou het jongere zusje kunnen zijn van een door mij zeer beminde vrouw… Kortom, iemand om smoorverliefd op te worden. Maar…

Boven haar weblog valt een uitspraak van Socrates te lezen: “Verwondering is het begin van wijsheid”. Van alle wijsheid, zou ik willen zeggen. Met die uitspraak kun je het slechts hartgrondig eens zijn. Maar…, dekt deze vlag wel de lading? Anders gevraagd, dienen mooie foto’s en wijsgerige uitspraken om dubieuze praatjes in de wereld te helpen, om zelfs als “vriendin van Israël” een zeer bepaalde vriend van Israël ter wille te zijn? Dan krijgt al dat gepresenteerde moois een wel zeer nare bijsmaak. “Laßt euch nicht verführen”, zou ik willen zeggen gelet op de inhoud van haar stukjes en artikelen waar ze via Twitter naar verwijst, als trouw lezeres van De Telegraaf, zoals blijkt. Hoe mooi ze ook is, allesbepalend is de stem, de klank, die bij al dat moois hoort. Ook via internet gaat die wijsheid op. Ook al twittert ze er nog zo lustig op los.

Ware vriendschap, ware liefde bewandelt andere wegen, is mijn ervaring. Dankzij een eenvoudig meisje, niet uit Aerdenhout ditmaal, maar uit Heerlen. Ja, een mooie vrouw met een heldere sopraanstem, zonder vooroordelen, zonder de behoefte aan lokken, heeft mij tot een zeer gelukkig mens gemaakt…
In Israël denken ze er beslist niet anders over, over die vriendschap en liefde, ware vriendschap, niet die zogenaamde van fascistische types als Wilders. Niemand, die zijn hersens gebruikt, zal durven beweren dat Israëliërs andere mensen zijn dan wij. Een dergelijke opvatting is voorbehouden aan fascisten, hoe ze zich verder ook wensen te benoemen. Fascisten gebruiken steeds een spiegelbeeld van zichzelf dat ze vervolgens criminaliseren om er zelf als superieur op te staan. Het heet dan het “blanke ras”, “de joods-christelijke cultuur” of wat dan ook. Wij en zij. De methode om ze te leren kennen.

Wilders en zijn volgelingen en “vrienden” gebruiken, misbruiken, mensen om een zeer speciaal soort politiek te kunnen bedrijven onder het mom van vriendschap. Dit soort lieden lokken mensen in hun val als de ware rattenvanger. Welke mensen tuinen in hun val, waarom?

Fascisten tergen, dagen uit, zaaien verdeeldheid, praten angst aan door een zeer speciale boodschap te verkondigen. Schuld zijn de anderen… Het werkt steeds, dat lokken en provoceren dus. Het ogenschijnlijke doel is die “ander”, het werkelijke doel, macht en bezit, blijft in nevelen gehuld. Een Groot-Nederland of een Groot-Israël bijvoorbeeld. Hun boodschap komt aan, ze werkt helaas, in het verleden en nu.

Dit mechanisme en de gebruikte methoden bloot leggen, daar gaat het om. Vandaar de vraag, staat het meisje uit Aerdenhout aan hun kant? Wordt ze terecht betiteld als lokhoer? Als een lokhoer in de meest perverse zin? Welke methoden hanteert ze zelf? Of is ze zich er niet van bewust dat je met dergelijke “vrienden” voor Israël als Wilders geen vijanden meer nodig hebt, hier niet en daar niet?

Vrienden van Israël? Lees over ene Peter Siebelt e.a.: Frontaal Naakt


Uitgelichte foto: Gotthard Schuh – bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.