Van NRC tot Twitter. Over PVV en Wilders.

Kees van Dongen
Vorig jaar augustus werd ik door een kennis getipt dat mijn naam werd genoemd bij de reacties op een column van Fresco. Het ging over lieden die de kluit belazerden en er werd verwezen naar mijn blog: “Anonimiteit en paranoia”. En juist dat soort lieden genoten bescherming bij de NRC, n.b. bij Steven de Jong, de vroegere moderator.

Hetzelfde spelletje als bij de NRC zag ik inmiddels terug op Twitter met aangepaste middelen. Het doel, vrij baan geven aan het fascistisch gedachtegoed van Wilders cs en het in diskrediet brengen van een open debat en onafhankelijk denken.

Om aan mijn volgers te laten weten wat er zoal speelt en om ze te sparen voor het vuilnis (tot bedreigingen en doodsbedreigingen toe) aan mijn adres,  stuurde ik het volgend bericht rond.

De account @Tibaert ging achter een slotje en TibGrim werd geopend voor info over fascisme en PVV. Deze was  slechts een kort leven beschoren. Z’n opvolger is @Tibaert_extra.

Hier die “longtweet”:


“Een kleine terugblik voor mijn volgers. Aanleiding, vele zaken blijken samen te vallen. Ik kom er binnenkort in mijn blogs op terug.

“Op m’n ouwe dag ben ik een beetje ‘deskundige’ geworden voor al het fraais dat er op internet plaats vindt. Voor mij begon het heel eenvoudig met wat stukjes in de NRC. Zo kwam ik in aanraking met wat ik gemakshalve ‘net schorem’ zal noemen. De gevolgen die ik ondervond zijn vanaf hier terug te lezen:
Een discussie over een discussie

“Dat blog had ik in het leven geroepen als tegenwicht tegen het gedoe in het forum van de NRC. Een tijd later dan waarover in dat eerste stukje bericht wordt, mij was inmiddels verboden te reageren, betreedt een ‘hoog-opgeleide’ PVV-er het toneel, Gerrit de Jonge. Zie:
Een vriendendienst? Zeker een welgemeende tip!

“Lees nu eens de reacties op een recente column van Fresco in de krant (vanaf 67):
http://weblogs.nrc.nl/fresco/2011/08/03/wij-zijn-trots-–-maar-waarop-precies/

“Het gemak waarmee een paranoïde figuur de fora in de ‘kwaliteitskrant’ van Nederland naar zijn hand kan zetten zijn schrikbarend. Het zijn de perfide methodes van het nieuwe fascisme, daar is voor mij geen twijfel over mogelijk. Via m’n ‘schaduwaccount’, , probeer ik hier op Twitter een kleine bijdrage te leveren in de strijd tegen alles wat zich onder het vaandel ‘oranje, blanje, bleu’ schaart. Doet u mee?”

 


Waarom kom ik op dat bericht terug? Er is kennelijk onrust bij het PVV-volkje, bij lieden die elke stap die ik op Twitter zet volgen. Weet hebben van de bedreigingen aan mijn adres, lieden waar niets veilig of heilig voor is, lieden die betrokken zijn bij fake-accounts die al meer dan een half jaar mijn deel zijn. U kent ze al middels dit blog. Onbeduidende figuren, dat blijkt uit al hun mededelingen, maar figuren die zich ongetwijfeld miskend voelen. Twee van hen zijn dezer dagen achter een “slotje” verdwenen. 

Omstreeks de tijd dat ik de longtweet verzond ben ik wat zaken gaan vastleggen, ook en vooral mijn eigen materiaal. Om namelijk achteraf iets te reconstrueren i.v.m. een mogelijke aangifte is razend moeilijk bij Twitter. En na 3200 tweets verdwijnen de oudere automatisch. 

Inderdaad, het is soms aardig om in dat oude spul terug te kijken, dan kom je nog eens ergens achter. De link naar de bewuste site van de NRC werkt niet meer! Weer werd bij de NRC de eigen geschiedenis vervalst. Een hoogst kwalijke zaak. Hoe kun je nog een krant vertrouwen die zelfs de eigen faits divers doet verdwijnen?

En wat die @DoktahD en @Jekylline betreft. Ik denk dat bij hen de paranoia heeft toegeslagen. Zo de waard is vertrouwt hij z’n gasten of iets dergelijks.


Uitgelichte afbeelding: Kees van Dongen – bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.