Dwangneurose en paranoia

A prediction of downloading information in the year 2000
Lieve mensen, let niet op het Duits: 29 juni 2012. Zeker in de extreme politieke hoek, die PVV hoek, is het met het gebruik van die taal bedroevend gesteld. Gutmensch, nazi, verder reikt hun kennis meestal niet. Als de associatie maar overkomt met welke kronkelredenering of kunstwoord dan ook. Pomo’s, pomoland…. We blijven lachen.

Wat me bij die lui blijft verbazen is het onthutsend gebrek aan welke bagage ook. Dat heeft absoluut  niets met opleiding te maken of een zogenaamd IQ. Het is een grondhouding bij ze, een beetje als “wat de boer niet weet dat vreet hij niet.” Je kunt geen onderwerp bedenken, of die houding komt naar voren. Sociaal voelen ze zich slechts op hun gemak onder gelijkgezinden. Het lijkt wel een seculiere sekte, die PVV. En hoe vaak ik ook al geprobeerd heb met ze in gesprek te komen, na een paar tweets gaat het mis. Voor hen telt mijn persoon, voor mij wat ze te zeggen hebben. Deze benaderingen sluiten elkaar, zeker in hun geval, volstrekt uit. Lees maar…: 29 juni 2012, het PI blog van @linksrapalje.

Wat moet ik constateren, een tweet heeft het individu, waarmee dit bericht begon, weggehaald. Bij de mentions staat deze niet meer, dit lokkertje:

illmartino 6:01pm 
@Tibaert even een open vraag: is het afdwingen van een bepaalde mening niet juist een vorm die wij in dit land niet willen?

Nu de zaak in de juiste volgorde:

Tibaert 6:24pm
@illmartino Je zegt het… Open, geen dwang… Dus? En alleen in dit land?

illmartino 6:25pm
@Tibaert ik probeer dan je heksenjacht te begrijpen als je de overtuiging hebt te gaan winnen met jullie partij(en)

Tibaert 6:32pm
@illmartino Je bent echt een grapjas…;-) ow.ly/bUWa6 Of reken je @LinksRapalje en @CassandraTroy tot je vriendenkring? #pvv

 illmartino 6:33pm
@Tibaert @LinksRapalje @CassandraTroy ik heb een eigen mening die ik door NIEMAND laat beinvloeden. Ik proef alleen de wanhoop in je tweets

Tibaert 6:37pm
@illmartino Je vroeg me wat… Ik geef antwoord en stel een wedervraag…. Begrepen? Of is antwoord geven te moeilijk voor je?

Tibaert 6:40pm
@illmartino Zal ik je tweet eens analyseren? Onthutsend wat daar staat… Begrijp je dat wel? RT @illmartino: (cont) tl.gd/i37f19

Vervolgens zag ik de boven aangehaalde tweet.

Tibaert 6:41pm
Einde discussie…;-) RT @illmartino: @Tibaert Jawol Herr Ubermeister ACHTERLIJKE DWANGNEUROOT

Het laatste woord:

illmartino 6:46pm
@LinksTuig__ @Tibaert ben ik een vliegtuig?

Ach, met dit soort lui ben je snel uitgepraat en zij hebben weer een leuk onderwerp bij de hand om eindeloos over door te blijven zeuren. Op z’n best zijn het politieke onbenullen die voorgeven het goed met je te menen. Voor een gesprek waarover dan ook zijn ze niet in. Alles staat bij ze vast. Gruwelijk.

Het is de cultuur die Wilders al jaren verspreid over Nederland met zeer bewust gekozen kretologie van fascistische snit: straten reinigen met tandenborstels, knieschoten, kopvodden. Enfin, we kennen het taalgebruik van deze man. Wordt het begrepen, doorgronden we met welk doel hij zijn woorden kiest tezamen met zijn kwade genius Bosma? Ingegeven door een onmiskenbare haat en gevoelens van wraak tegen en op de politieke verworven vrijheid, mei 1968… Nee, vrees ik, de schouders worden opgehaald, we kennen hem toch, er wordt om gelachen en het wordt volstrekt serieus genomen, letterlijk vertaalt voor dagelijks gebruik door zijn aanhang.

Een paranoïde aanhang, die aan dwangneurose lijdt. Het kan niet anders. Hun gevoelens worden geprojecteerd op anderen, zeker als die zich niet inlaten op dit woordenspel, die de discours van Wilders weigeren te volgen. Dan heet het dat je een obsessie voor Wilders hebt als je dat infame spel wilt duidelijk maken. Op microniveau valt het allemaal best te overzien, het groeit zelfs uit tot een mooi leerstuk over onze sociale en politieke cultuur. We kennen de spelers, hun intellectuele brouwsels, hun strategie. Hun middelen willen we hen niet afnemen, omgekeerd wel. Wij willen weten wat ons te wachten staat onder een fascistisch regime om juist dat te voorkomen.

Op macroniveau, Den Haag, Brussel, wordt de impact een volstrekt andere. Obstructie, afbraak van onze instituties zijn de doelen die gesteld zijn door de fascisten van moderne snit. Wilders en Marine Le Pen zijn er de boegbeelden van. En wat valt te constateren? De vermoedelijk toekomstige lijsttrekker van de PvdA geeft een spiegelbeeld van Wilders af. Nederland is een o zo mooi land, je hoort Wilders zeggen, ja zo was het vroeger, maar nu? En o wat is hij een goede vader, een man van visies ook. M’n maag draait om als hij z’n dochtertje gebruikt voor regelrechte propaganda. Zover gaat Wilders zelfs niet, hoeft hij ook niet. Helaas, met zo’n man aan het roer komen we van de regen in de drup. Leren lieden als Samsom nou nooit wat van de geschiedenis?


 


Ja, Samsom, of Halsema, of… leveren of leverden de munitie waar onverlaten mee aan de slag kunnen en konden. Eentje maakt vandaag misbruik van het PvdA propagandafilmpje door er een montage van te maken met het welbekende reactionair en zeer journalistiek beeldmateriaal. Copyright geldt voor deze smeerlappen niet, heb ik al eerder aan den lijve ondervonden. Geen sprankje fantasie is er voor nodig, geen enkele verantwoording of onderbouwing. Als het maar suggestief is. Methode Wilders, zie Fitna. Wat nu? Zijn we al zover afgegleden dat Wilders nog nauwelijks iets te duchten heeft van zijn opponenten?


 

 


NSB praktijken, het staat er echt…  Dit stukje krijgt een vervolg en dan kom ik niet om Peter Anshof heen! En ondertussen maar balen die Bart Schut. Waarvan?


 


Waar begon dit alles mee? Met deze persoon: 


Wat was zijn reactie op onze ontmoeting?

Tja, alweer moet mijn kop eraf. Het wordt wat eentonig onderhand met die ongenode gasten. Lees verder wat deze heer zoal over mij te melden heeft: illmartino 29 en 30 juni 2012.

We zijn meer dan gezegend in dit land met zijn hoge graad aan civilisatie. Aan wie hebben we deze ook alweer te danken? Ze wordt bedreigd, die civilisatie, maar gelukkig is er Wilders om ons tegen barbaarse invloeden te beschermen.

Ons? Nee, ik mag me er niet toe rekenen. Onbeschaafd als ik heet te zijn. Zie dit weblog. Ik hoor onder de rubriek landverraders heb ik begrepen uit betrouwbare PVV bron.Het manneke is er weer. Nu wil hij zijn handen niet meer vuil maken. Een overdosis graag. Grappig hoe ongegeneerd mensen worden die zich anoniem wanen. Hoe zullen ze in het reële leven zijn? Bekrompen hielenlikkers, die hun mond moeten houden tegenover de baas? Of meer het type knuppelaar in opdracht van de baas?

Het geheel in samenhang teruglezen, dat kan: Tibaert – 29 juni ’12.
 
Uitgelichte afbeelding: bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.