Stop links…

Albert von Keller: Cassandra
Hoe maak je in onze tijd racisme, fascisme, xenofobie, discriminatie salonfähig? Door op distantie te gaan van de Ewig Gestrigen, de vulgaire neonazi’s en antisemieten. Bosma beheerst dit handwerk tot in de puntjes tot groot voordeel van Wilders. Hij herschrijft de politieke geschiedenis, herinterpreteert en vervalst het ideologisch gehalte van fascistische en socialistische stromingen.

Het wordt wat eentonig. Was het bij Hitler de frustratie over de dialectisch redenerende (joodse) intellectuelen, bij wie hij geen poot aan de grond kreeg, bij Bosma is het de vadermoord op de “68-ers”. Hij volgt dezelfde weg als de nazi-leider indertijd, nu aangepast aan de tijdgeest. Nog een opvallende parallel van hem met Hitler, het fundament voor zijn leer en strategie komt ook uit de USA, eveneens een racistisch werk, nu verpakt als een waarschuwing tegen een cultuurclash. Sindsdien kon de War on Terror school maken.

Hoe verder? Hoe mobiliseer je, hoe creëer je een potentiële aanhang om een gooi naar de macht te doen? Aftasten van de mogelijkheden die de rechtstaat biedt is bijzonder effectief gebleken. Ze wordt geheel legaal stapje voor stapje van binnenuit afgebroken.

Albert von Keller: Im Mondschein

Dit weblog toont het effect dat het handelen door Wilders en consorten op de buitenwacht heeft en de wisselwerking die daaruit ontstaat, een vorm van gijzeling van het politieke discours. Knieschoten, tandenborstels, kopvodden missen hun uitwerking niet. Het land is van ons, knettergek zijn diegenen die niet denken als ons, terug met de gulden. Elk politiek en publiek debat wordt verlamd, iedereen is verdachte die kritiseert, die de waanidee verwerpt van Islam staat gelijk aan fascisme en de koran is erger dan Mein Kampf. Het opmerkelijke is dat juist die Mein Kampf de inspirerende bron vormt voor lieden als Bosma. En zo is die cirkel rond.

Mag deze boodschap gehoord worden? Voor een hopelijk slechts nog klein deel van de bevolking niet. Zij stellen alles in het werk registraties van hun werkjes te doen verdwijnen, de commentatoren op hun uitingen verdacht te maken en te beladen met laster en smaad. Ook zij passen die omkeertruc van Bosma toe: niet wij zijn gevaarlijk, niet wij zijn fascisten maar juist zij die ons doen en laten aan de kaak stellen.

De afgelopen weken spitsen zich deze zaken op kleine schaal toe. Actief betrokkenen op Twitter zijn @peteranshof, @cassandratroy, @doktahd, @ardenslife, @linksrapalje. Zij zijn het die met rechtstreekse beschuldigingen komen, die geen steek houden en zij zijn het die voortdurend dreigen met juridische stappen. Waarop die dan wel gebaseerd zijn? Op verspreiding via dit blog van NAW gegevens en het schenden van auteursrecht? Commentaar lijkt me overbodig.

Laten we het erop houden dat hun positie wat ongemakkelijk wordt en ze de grote sprong voorwaarts wagen. Onder “Een oproep” viel te lezen, eerst in ‘t algemeen dan toegespitst op een persoon, ik had namelijk iets gelezen over beslaglegging, raken in de portemonnee:Bij deze wil ik iedereen oproepen om aan te geven, heel precies, waar onjuiste mededelingen staan, waar ik mensen onnodig beschadig en dergelijke meer. Ik ben werkelijk benieuwd.

Het is even wennen aan de Nieuwe Geest die over ons land vaardig is geworden. De bewijslast wordt omgekeerd. Geef je aan waar van smaad, laster en bedrog sprake is kom jezelf in het beklaagdenbankje. En geloof me of niet, de aanklagers zijn overtuigd van hun grote gelijk. (…)


Het is allemaal zo vermoeiend. Je wordt, voordat je het weet als bedrieger neergezet, als uitlokker, als… Het rijtje is eindeloos lang. En o, wat zijn die lui braaf, geciviliseerd en wat niet al. Als er niets meer helpt zeggen ze dat je een obsessie hebt. Nee, mensen, het enige dat ik wil is dat in dit land fascisten het niet voor het zeggen krijgen. Begrijpt u, @peteranshof? Ja, dat begrijp je best, vandaar dat ik monddood moet worden gemaakt.

En wat zie ik? Zonet stond er een tweet over LINKSFASCISTEN van @peteranshof aan mij gericht. Die is nu foetsie, voor zover ik het kan zien. Kan iemand mij die tweet bezorgen? Wel zie ik nog deze, over bemoeiziek gesproken…:


Vraag aan meneer Anshof, waarom haalt u die belastende tweet zo rap weer weg? Weet u, uw gedrag baart me zorgen. U beweert dat ik mensen in hokjes plaats, u kwalificeerde me meteen als een linkse extremist. Ik vraag me nog steeds af waarom. U hoeft dat blijkbaar niet te onderbouwen, u mag wel mensen wegzetten, u zegt boven de partijen te staan. U neemt zich de vrijheid de openbare meningsvorming de mond te snoeren. U bent het prototype van mensen die menen dat de wereld dient te marcheren volgens hun inzichten. Zo zit ik niet elkaar, laat dat duidelijk zijn. Wat me steeds opvalt dat mensen met vergelijkbare opvattingen als de uwe snel afhaken als ze geconfronteerd worden met contraire meningen. Ik heb daar wel een verklaring voor. Ze zijn bang voor een démasqué, dat moet coûte que coûte voorkomen worden.

 


U weet het wellicht al, de pagina waarop dat te lezen stond is op last van mij onbekend weggehaald. Gaat u nu eens voor de grap na bij voornoemde lieden waar zij ooit geprotesteerd hebben tegen smaad en laster? Ik heb het, voor wat mij betreft, nooit meegemaakt. Nee, integendeel, ze retweeten volgaarne de meest gore troep en vervalste tweets. 

Ter illustratie de killertweet door @linksrapalje gemaakt en strategisch gebruikt volgens het recept van Martin Bosma: 


 


Een screenshot dat ik vandaag ontving. De tweet is gedateerd 27 december 2010. Op dat moment was @linksrapalje actief onder een andere naam, vermoedelijk al onder @Stop_Links waarmee hij landelijke bekendheid kreeg. U ziet, exact dezelfde tweet weer, die plots opdook onder de naam van @wilders_truusje. Ab jetzt wird zurück geschossen, ja op volkseigene Duitse soldaten verkleed als Poolse. Zo doet Friedrich Eckhardt dat ook. De man kent de geschiedenis, dankzij Bosma?

En sinds kort ook @jekylline, @victoriejaa…. Jacqueline van Wel in het burgerlijk leven en haar vriendje “Teun”:


Een pathologische leugenaar…
 Feiten scheppen, de bewijslast omkeren en het karwei is weer gefikst. En voort gaat de strijd tegen “links” zoals fascisten andersdenkenden plegen te noemen. 

Is het aan ons ‘linksen” steeds die kluwen aan smeerlapperij te ontwarren? Mogen we in dit geval ook rekenen op politie en justitie? Zonder meer, neem ik aan.  We leven nog in een rechtstaat, heer Wilders cs!

Deze slideshow vereist JavaScript.


Namen van personen die voortdurend verbaal wandaden begaan zal ik blijven noemen. Daarmee is de rechtszekerheid gediend. We dienen te weten uit welke hoek gevaar dreigt. Zo gaat achter @doktahd Dirk Hartman schuil en achter @linksrapalje Friedrich Eckhardt.
 
Afbeelding: Albert von Keller – bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.