Pruisische geluiden

Max Mayrhofer: Angst


Toegevoegd op 8 december 2019 en terug gedateerdVia de WayBack Machine komt een bericht van 22 november 2012 te voorschijn uit mijn dankzij door toedoen van Ina DijstelbergeKrapuul verdwenen weblog “Ideologie en openbaarheid”. In dat bericht doet een meesterlijke doctorandus van zich spreken onder de naam Van Pruisen, let wel, niet ‘von’. Hij staat ongetwijfeld in de traditie van de Bataafse droom het Koninkrijk uit te breiden tot diep in Pruisen, tot achter Berlijn. Die Osterweiterung beperkte zich uiteindelijk tot Tudderen. Zou die knul dat weten?

Schermafdruk 2019-02-23 00.57.15

Hij zet in op de Vlaamse nationalisten, ooit bedrogen door Hitler en zijn trawanten, dus er valt nog wat recht te zetten. Zal Bart De Wever erin slagen, met de zegen van Wilders uiteraard, om te komen tot een Groot-Diets rijk? Toen niet en nu niet is het volk gevraagd, dat hoort zich te schikken. Een taal, een volk, een leider zal het gaan heten. De taal spreekt Van Pruisen al, Anschluß. Bartje zullen de Bataven triomfantelijk binnenhalen als een van de hunne, voor de Vlamingen zal hij een landverrader zijn. 

Nu een aantal berichten uit de Bataafse denktank op Twitter. Tanks zijn door het Koninklijk Leger afgeschaft lees ik, maar gelukkig zijn de fascistische wijsgeren op hun post. Een selectie:


“Vlaanderen zelfstandig & samenvoegen met NL. Uit de EU. Dan hebben we Rotterdam, Schiphol èn Antwerpen en maakt niemand ons wat.”
“Dan heb je op Hamburg na, zo’n beetje alle aanvoerwegen naar Duitsland en Midden-Europa in handen.Kan niemand om je heen.”
“Triest dat NL geen tanks meer heeft.”
“De olifant in de kamer is de vraag: op welk moment stapt Nederland eruit?”
“Tijd om voorstel van Syp Wynia in praktijk te brengen: de EU doet ’t maar zonder ons.”

 


Tja, die Bataven zijn misschien wel gek, de Belgen beslist niet.  Uit de EU? Consequentie, betalen, betalen, terugbetalen. Wat dacht u dan? Als profiteur aan het langste eind trekken? En onderhandelen en nog eens onderhandelen, zonder dat de Bataaf nog een jota te vertellen heeft op Europees niveau. Limburg zal onverwijld kiezen voor “Anschluß” met België, “Heim ins Reich”. Rotterdam kan dan wel z’n handeltje sluiten. Wat zijn Bataven toch dom, in het Duits: “Dumme Holländer”. Zo bezien kan ik nauwelijks wachten tot het zover komt, als Maastrichtenaar zijnde. Eindelijk bevrijd van de al twee eeuwen durende Hollandse kolonisatie.

Nog verder woorden vuil maken aan al deze nonsens, die slechts kan stammen uit bekrompen, nationalistische en fascistische breinen? Lees het maar bij de bron, via een aantal screenshots…

Zou Van Pruisen er weet van hebben dat sinds 1945 Pruisen niet meer bestaat, ausradiert werd als begrip, als staat? De Preusische Tugenden werden voor eens en altijd begraven, zo heette het. Toch waren ze verder verbreid dan we nu nog willen erkennen. Voor Frankrijk waren ze na 1870 het schoolvoorbeeld hoe het moest. En wat dacht u van de USA? Nee, zo makkelijk komen we niet van die mentaliteit af. Zie de Bataven met Wilders als Grote Roerganger maar.

 


 


Uitgelichte afbeelding: bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.