Aangifte een jaar geleden en nu…

Takato Yamamoto

Na zovele jaren met bedreigingen, laster en smaad, wordt nog iets zonneklaar. 

Personen die zeggen te gruwen van het fascisme onder de paraplu van de bv PVV en nog nooit of slechts zijdelings te maken hebben gehad met strafbare uitlatingen rechtstreeks aan hen gericht, beschouwen geïnvolveerden in deze materie als quantité négligeable. 

Als een bijzonder specimen van dit soort helden, waaraan het ook niet ontbrak na de bezetting door de Duitsers, heb ik iemand leren kennen, waarvan je rustig kunt stellen dat hij bepaald niet van fascistische smetten vrij is gelet op zijn handelwijze richting Tibaert. 

Het is een personage die andere de kastanjes uit het vuur laat halen, ook dat valt te constateren. Wel heeft hij inmiddels een dik dossier over Tibaert afgeleverd op een politiebureau. Jammer is dat ik er nog geen kennis van heb kunnen nemen. 

Een lesje over hoe fascisme in het dagelijkse leven werkt is nooit weg, zeker niet bij de huidige politieke ontwikkelingen. Het doen van valse aangiftes hoort hier nadrukkelijk toe. 

Niet de dader wordt beschuldigd, maar de boodschapper, zo u wilt het slachtoffer.

In omgekeerde zin heb ik nooit meer iets vernomen van justitie over een aanklacht mijnerzijds om mijn zoon bij te staan. Ronduit een schandaal vind ik dat, mensen worden in hun bestaan bedreigd en vervolgens nul op je request. Je moet blijkbaar Halsema heten om het raderwerk werkelijk in beweging te zetten. De dader was in mijn geval overigens dezelfde als bij haar.

 

3 gedachten over “Aangifte een jaar geleden en nu…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.