De ondergang van België staat vast

Stadhuis Gent


(onder bewerking)


Bosma: Heim ins Reich?

Bosma heeft in geen geval weet van de geschiedenis van een deel van het huidige Nederland, waar opvallend genoeg de plannen beraamd werden voor de afsplitsing in 1830. Precies, Maastricht, nog preciezer, Sint Pieter, grotendeels verwoest t.b.v. de cementindustrie. Als je deze primaire kennis ontbeert en negeert, geen weet hebt van de kolonisatie van Zuid Limburg, hou dan je brutale mond, zou ik willen zeggen. Deze fascist heeft beslist niemand wat te bieden, slechts onheil.


Voor verder commentaar zie de “syllabus erratum” van Marnix Beyen in De Morgen, d.d. 9-7-2008:

De wankele basis van Groot-Nederland – De Gedachte – De Morgen


Oorspronkelijk blog: Het historisch besef
Een gedachte over “De ondergang van België staat vast

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.