Over de nieuwe armoede

Eduardo Gageiro: Poluição-Barreiro, Portugal (1972)


 

theo douma


In de tijd van Salazar als een van de laatste dictators binnen Europa mochten burgers uitsluitend met in Portugal geproduceerde lucifers hun rokertje aansteken.

Wie het waagde om het bijvoorbeeld met een aansteker te doen ging zonder proces 5 jaar de cel in.

Ik schreef al eerder dat mensen in dit land -waar ik overigens meer van houdt dan van Nederland!!- nog steeds bang voor hun eigen schaduw zijn.

Een land waar we nog dagelijks merkwaardige zaken bespeuren. Zoals deze foto laat zien waar iemand zijn slaapkamer maar benut om zijn TV maar bezig te kunnen houden. Maar dit zijn uitzonderingen.

Maar dat je, als je je auto wilt of moet verkopen -en dat laatste is gelet op de schrikbarende toename van de armoede- aan de orde van de dag,  dan moet je dat zelfs nog met enige voorzichtigheid doen.

Je mag n.l. NIET je auto zomaar te koop aanbieden!

Je kunt het heimelijk doen maar dan alleen nog maar door een papiertje op je auto te plakken met daarop je telefoonnummer.

Wie het waagt om er ook maar iets anders bij te zetten zoals bijvoorbeeld TE KOOP en/of je adres kan rekenen op onmiddellijke inbeslagname van de auto!

En zo zie je zo’n beetje om de paar honderd meter auto’s te koop staan.Vaak gewoon voor de deur van je huis of op plaatsen waar veel verkeer langs komt.
Met de toename van de armoede en het feit dat Portugezen werkelijk alles op krediet kopen struikel je nu bij wijze van spreken over dit soort “aanbiedingen” want het water staat de Portugezen tot ver over de lippen. 

Leve de Troika!

Theo


Uitgelichte foto: © Eduardo Gageiro – bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.