Fascisme: een van leven beroofde orde

Toegevoegd juli 2019 en terug gedateerdCultureel stellen fascisten beslist de norm. Je hoeft je ogen en oren maar de kost te geven en je merkt dat de massa overspoeld wordt met hun uitingen. De reclamewereld is de meest pregnante, de geluidscoulisse waaraan ook al niet te ontsnappen valt een ander. De boodschap die mede getransporteerd is helder en slechts voor een uitleg vatbaar, zo is het, koop, kies. Impliciet wordt de keerzijde meegeleverd, negeer, veracht, vernietig. Fascisten gebruiken en misbruiken alles, als het maar hun doel dient.

Orde is voor fascisten de norm. Ze dient helder te zijn en overzichtelijk en kent slechts een doel, alles heeft z’n plek en iedereen weet zijn plaats. Ruimtelijk geven kerkhoven en concentratiekampen het ideaaltypische voorbeeld.
een fobie voor fascismeUitgelichte foto: New York, Photo by Don Donaghy, 1963bron
Foto: Las Vegas, Photo by Robert Walch, 1973bron

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.