Over stalken gesproken

Zan Zibovsky


Toegevoegd ter reconstructie en terug gedateerdEnkele jaren geleden werd in Londen een restaurant geopend met als kledingvoorschrift alle kleren uit. In korte tijd moest je al maanden van te voren reserveren, zo groot was de aantrekkingskracht. Men kon naakt dineren, nu niet meer in besloten kring, maar in het openbaar. Opmerkingen als “Oh wat krijg ik het warm”, “Schat, je tiet hangt in de soep” behoorden tot het verleden.

Waarom dit niet als regel? Stel je een zakendineetje voor of, veel leuker, een afspraak met een vriendin uit vervlogen tijden. Van een dergelijke omgang met elkaar lijken we lichtjaren verwijderd. Geen reservaten meer waar het normale, het natuurlijke getolereerd wordt, zoals nu het geval is. In al onze kwetsbaarheid omgang met anderen, ja dan, dan zouden we niet alleen van veel ballast verlost zijn, maar angst en agressie zouden nog nauwelijks kans krijgen. Dan pas, veronderstel ik, krijgen we werkelijke beschaving. Nu blijft het bij poseren, met of zonder kleren.

Praktisch vanaf de geboorte leren we als mens een rolletje te spelen op het schouwtoneel dat wereld heet.  Feitelijk zijn we dan al verloren, omringd als we worden door de massa en wat zij heeft voortgebracht.  Feitelijk blijven we met z’n allen praktisch geheel in deze infantiele fase steken, geconditioneerd als we zijn. De gaven, de mogelijkheden die in ons wezen steken blijven grotendeels onbenut.

Waarschijnlijk ligt hierin het onbevredigend gevoel opgesloten dat we graag anders zouden willen maar niet kunnen, het gevoel steeds weer iets nieuws te willen ontdekken. We omringen ons daarom met prothesen die onze verlangens schijnen te bevredigen, de auto wel op de eerste plaats. Het omgekeerde ervaren we dan, opgesloten in een trommel zonder enig contact met de omgeving en medemensen. In het verlengde hiervan staat ons nu een virtuele wereld ter beschikking, die communicatie suggereert en het tegendeel daarvan produceert.

Meer dan ooit worden we tot object gedegradeerd. Contacten worden slechts gelegd met gelijkgezinden, met mensen van dezelfde stam zogezegd, die zich gezamenlijk kunnen afgrenzen tegen wat als afwijkend, als bedreigend wordt ervaren. De contradicties die hierin opgesloten liggen worden ontkend of zelfs niet waargenomen. Via algoritmen wordt deze segregatie tot in het oneindige geperfectioneerd. Enkele bovenbazen trekken aan de touwtjes en bepalen zelfs verkiezingen: Google, Amazon, Facebook, Twitter. De massa ziet dit niet en wil er geen kennis van nemen, ze denken te handelen als vrije subjecten. Ze weten niet beter, al hetgeen afwijkt van hun normen kan niet deugen is hun verdict. Vervolgens gaan ze gezamenlijk als groep tot handelen over. De vraag is wanneer en hoe een dergelijke houding in de realiteit zijn weerslag gaat vinden, Fysiek is die aanpassing al decennia geleden gemaakt via het middel auto. Wat komen gaat kunnen we al uittekenen, alles onder de banier van vrijheid.

Hoever de geesten al rijp zijn voor die omslag valt makkelijk te illustreren aan voorbeelden uit de dagelijkse praktijk. Mijn account @Tibaert als voorbeeld en als kop van jut. Zoek eens in de als voorbeeld diende lijst op @jekylline, @baronvbeauluna, @occupyfabeltjes, @dutchwhitequeen, @heinhaan, @gerardvane, @ believeartmusic, @zegmaarpeet, @archunicorn, @marcvvandenhoek, allen stalkers die de afgelopen 10 dagen actief waren om Tibaert te bestoken. Stel je dat in de reële wereld voor, wat zou dan gebeuren?

Het voorbeeld zegt verder niets over het multiplicerend effect op internet van de voortdurende roddel en achterklap waarmee @jacquelinewxxx, @huibree, @gavimensch en vele anderen zich onledig houden en de gevolgen daarvan. Praktijken die het daglicht niet kunnen velen, tot voor kort een ondenkbaar gegeven. Bloot durven dergelijke mensen zich niet te geven, ik bedoel een contact van aangezicht tot aangezicht. Dat zal in een toekomstige samenleving niet anders zijn. Hun invloed op het maatschappelijk spel zal dan wel omgekeerd onevenredig groot zijn met lak aan wat we nu nog verstaan onder humaan met mensenrechten. Misschien gaan we dan pas goed de draagwijdte beseffen van fascisme als sluier en tegelijk als glijmiddel om alles wat het kapitalisme ons weet te bieden zonder weerstand te slikken. Verzet dient in de kiem gesmoord te worden met repressie als stok achter de deur.

TIBAERT Zoeklijst 6-16 juli 2013 – Stalking (PDF)


Tweets die in deze periode met de vermelding Tibaert binnenkwamen. De TL begint als volgt (de eigen tweets staan in vet):


Walgelijk! #PVV RT @Tibaert: @Stopt_ermee Een zoen…;-)

@Jekylline @GerardvanE Meet Cathy stopt er niet mee batgirl666.blogspot.nl/2013/07/vriend…

Hahhaa ik denk dat tibaert bang van jou is 😉 RT @__DebbieDahmer: @Jekylline weer niet? najaaaa!

Tuurlijk niet die vieze ouwe hoer! RT @occupyFabeltjes: @Jekylline @GerardvanE Meet Cathy stopt er niet mee batgirl666.blogspot.nl/2013/07/vriend…

@Jekylline @__DebbieDahmer volgen mij is hij bang van alle sterke vrouwen #tibaert de schijtkip

@Jekylline @GerardvanE Een ordinaire spam kip uit de legbatterij van Tibaet -> Cathy batgirl666.blogspot.nl/2013/07/vriend…

Lezen jullie even mee Eveline en Huib? Dit bedoel ik met soort zoekt soort: ow.ly/i/2xwLi Beslist jullie niveau, niet het mijne.

@occupyFabeltjes Er zijn mensen wie de mislukking naar het hoofd gestegen is. #tibaert

@Jekylline #Tibaert #Stopt_ermee eigen leg barrerij Cathy de troll

Die wondermooie Hohe Messe beluisteren en dan dergelijke waanzin zien verschijnen: ow.ly/mHQP4 Het gaat mijn begrip te boven.

@MarcVvandenHoek Je wil het niet weten geloof me de man is totaal geschift
batgirl666.blogspot.nl/2013/07/tibaer…

#feit RT @occupyFabeltjes: @Jekylline #Tibaert #Stopt_ermee eigen leg barrerij Cathy de troll

@ArchUnicorn oordeel zelf #tibaert NSB praktijken twitter.com/search/realtim…

Tibaert over Tibaert: “Fascisten tergen, dagen uit, zaaien verdeeldheid, praten angst aan … Schuld zijn de anderen.”

@ArchUnicorn Tibaert is een stalker niet alleen online www ook prive batgirl666.blogspot.nl/2012/11/wie-is…

@ArchUnicorn Gaat niet om vertrouwen -> politie doet niks er lopen meerdere aangiftes tegen Tibaert -> politie systeem koppelt het niet

@occupyFabeltjes 1x woorden gewisseld met #tibaert de man is mentaal zeer zwak en vertoond vluchtgedrag wanneer je hem een spiegel voorhoudt

@Politie Waneer gaan jullie de aangiftes tegen @Tibaert Fons Scaf Mastricht eens koppelen ze
komen vanuit het hele land #stalken

Lijkt me wel iets. Samen met een volstrekte dwaas naar het politiebureau stappen. Wel even de media informeren…;-)

 


Lees verder, eerst naar beneden scrollen, het zijn meer dan 100 pagina’s.


Cultuur die de tand des tijds overleeft, met grote zeggingskracht, die kan ons verder helpen. Als voorbeeld twee uitvoeringen van “Les Indes galantes”:

En…

Voor het overige o.a.:


Foto’s: Zan Zibovsky – bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.