Ô enfance!

Julien Benhamou: Lea Desandre
Het lot van de ouderdom, voor altijd verloren de kinderjaren van onbezonnenheid en plezier. We schrijven het jaar 2088, om precies te zijn, 8 februari 2088. Een vrouw van 95 blikt terug terwijl ze weet dat ze op deze dag sterven zal. Dit gegeven is de basis van een imaginaire opera in drie delen op muziek van Rameau, twee jaar geleden uitgevoerd in de Opéra-Comique te Parijs. Christoph Rousset is de bedenker van deze theatrale benadering, met teksten speciaal voor dit stuk geschreven. Afgelopen nacht werd de opname ervan uitgezonden op France 2. Puur toeval, maar het is ongewild zeer toepasselijk voor de periode die we nu gedwongen ondergaan. Laten we het leven omarmen, laten we ruimte scheppen voor iedereen, laten we de geldeconomie voor wat ze is. Bedenk, mensen behept met zucht naar materieel bezit, geldelijk gewin en macht komen niet aan leven toe. Hun leven is van nul en generlei waarde en ze vernietigen dat van hun medemensen. De boodschap die je zou kunnen trekken bij het horen van flarden Rameau en de magnifique interpretatie van Lea Desandre.

et in arcadia egoLea Desandre (mezzosopraan)
Les Talens Lyriques – Christophe Rousset
Dramaturgie: Eric Reinhardt
Regie: Phia Ménard
Uitgelicht: bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.