André van het kerkkoortje

Paul Lewis Anderson: Woman next to tree (1916)
M’n dag is weer helemaal goed. Ze hebben Bach en Tchaikovsky gedaan zegt deze grote muziekkenner. Eens vergeleek deze christelijke dj de zang van een Canadees kerkkoortje met de fantastische polyfone Corsicaanse zangstijl. Toen begreep ik dat deze man geen oren aan het hoofd heeft. Intriest.Nog even Tchaikovsky, omdat het zo leuk is en ontroerend mooi… Triquet:Helaas kan en mag ik niet de opname met Michel Sénéchal laten zien en horen. Ooit schitterde deze legendarische Franse tenor in Aix als Platée, in de gelijknamige opera van Rameau. Op het einde van z’n carrière vertolkte hij nog een onweerstaanbare Triquet. 

Een omhoog gevallen operadeskundige of een dj als deze André, het maakt weinig verschil. Dom en een beetje cultuurbarbaar bovendien. Doof en blind zijn ze voor een wereld als die van Rameau.
 
Uitgelichte afbeelding: bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.