Ich bin so traurig

Chris Marker & François Reichenbach: La sixième face du pentagone (1968)
“We regret to inform you…”De eerste serie is binnen van de Tibaert Tapes, materiaal van negen audio banden met akoestische kunst. Grote dank gaat uit naar de persoon achter de digitalisering van de tapes.

Een eerste proeve wil ik graag laten horen. Het betreft “Riverrun”, een collage samengesteld door Klaus Schöning. Zijn Suhrkamp bandjes kunnen weer grote diensten bewijzen. Belangstelling voor de materie? Raadpleeg dan dit PDF: “The Contours of Acoustic Art”. Ook van zijn hand.


Beluister nu:


“RIVERRUN – Vom Reichtum der akustischen Kunst”


 


Klangmontage aus WDR – Produktionen von Klaus Schöning
Produktion WDR 1991

WDR3 2/9 – 7 – 1991

 Waarom ik treurig zou zijn? Nee hoor, ik ben reuzeblij. Ik ving de bewuste zin op tijdens het luisteren. Ze komt uit de mond van Mauricio Kagel. Achteraf bedenk ik dat het de stem van Franz Mon is…ps

Dankzij laakbaar gedrag is veel materiaal op m’n weblogs verdwenen, zo ook deze opname van de radio uit 1991. U merkt het, met een wandaad vernietig je een door de jaren heen zorgvuldig opgebouwd weblog. De dader(s) stemde(n) het resultaat van hun malversaties vrolijk. Voor wie het nog niet wist, fascisten hoeven niet meer op straat te marcheren, internet is momenteel hun terrein, hun slagveld.

Deze woorden stammen, in de bewoordingen van de censors, van een seniele, dementerende oude gek. Een gek, die nu al jaren bezig is de door hen aangerichte schade te herstellen. Vermoeiend is het, maar ik heb het al vaker gezegd, ik blijf tonen waartoe fascisten in staat zijn.

juli 2018
Uitgelichte foto: Chris Marker & François Reichenbach

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.