Een nazi

Sebastião Salgado: Brazil (1980)


Toegevoegd op 12 maart 2020 en terug gedateerdWie is nazi en wat is nazitaal? Kan die taal ook gebezigd worden door een niet nazi? Over dit soort zaken moet je je hoofd breken als er een fascism-watcher in je TL verschijnt. Hij schijnt zelfs de enige op Twitter te zijn en zal dus oren en ogen tekort komen om alles in goede banen te leiden, te classificeren en buiten te sluiten. Hij schijnt ook te weten dat Eveline van Donkelaar geen nazi is. Daar ben ik jaren later niet meer zo zeker van. Niet alleen richting Tibaert hanteerde ze een taalgebruik dat overduidelijk een fascistisch karakter had met de toon van Befehl ist Befehl en bijbehorende vocabulaire dat in die richting wijst. Voeg daarbij haar praktijken waarvoor een nazi beslist zijn hand niet zou hoeven omdraaien dan kun je je alvast afvragen hoe deze vrouw zich als Duitse gedragen had tijdens het nazi-regiem. Denk aan haar kunst tot denunzieren van wie haar niet te pas komt.

Het opvallende doet zich nu voor dat onze fascism-watcher geheel in haar geest reageert. Als je zegt fascisme te bestrijden zul je steeds, ik herhaal steeds, argumenten en feiten moeten laten spreken. Ga je af op geruchten en handel je vervolgens op grond daarvan, wordt je tot onderdeel van een fascistische strategie. Doorzie je dit zelfs niet, weiger je communicatie, oordeel je op grond van (bewust) verkeerd lezen en interpreteren met negatie van feiten dan ben je fascistisch bezig. zo gaat deze fascism-watcher te werk. Hij hoort tot een kring van ingewijden die zichzelf zien als verheven boven het volkse gepeupel. Ze leveren dagelijks commentaar via hun sites. Hun waarheid is de waarheid, vandaar dat ik ze linksfascisten ben gaan noemen. Ze voelen zich huizenhoog verheven boven het alledaagse, het gekende racistisch getinte fascisme van Wilders en Baudet en vormen er aldus het spiegelbeeld van met alle noodlottige gevolgen van dien.


Fascisten moeten zich gehoor verschaffen anders kunnen hun denkbeelden niet omgezet worden in klare resultaten. De taal waarin deze optimaal uitgedrukt kunnen worden is nu Engels:
Niet meer in z’n bio vermeld hij: “Anti-EU”. Antifascist: kwaadaardigheid, smeerlapperij, bedrog, bedreigingen en veel meer tolereert hij vanuit eigen kring. Wat zou hij verstaan onder “eco-socialisme”? De bespottelijkheid van dergelijke bio’s is ontstellend. Nergens kom je dan ook iets tegen van dergelijke lui waarin ze duidelijk maken waarvoor ze staan, hun nek uitsteken, in debat gaan over ongemakkelijke zaken zoals de Europese eenwording. Twitter is hun grote kameraad: kreten slaken, jezelf op de borst slaan, ongewenst het zwijgen opleggen, daar voelen mensen als deze fascism-watcher zich op hun plaats, daar voelen ze zich strijder voor de grote zaak en komen uit bij de fascistische heilstaat, deze sukkels.Uitgelichte foto: Sebastião Salgado – bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.