Hoor en wederhoor

American Shopping Centers (1993)
Het basisgegeven voor het plegen van journalistiek. In het NOS journaal afgelopen zondag werd dit beklemtoond. Er was een ronduit racistische klinkende boodschap verzonden door de voorman van een zich noemende democratische beweging over een incident in een trein. De NS ontkrachtte de juistheid van het bericht. Baudet, de boodschapper, hulde zich in stilzwijgen. In het journaal werd dit alles correct en zakelijk vermeld in precies 30 seconden. Ga op Twitter (en op Facebook) kijken en u wordt door de fascistische hordes overspoeld. Geen enkele van hen gaat in op het “hoor en wederhoor”. Zo gaan ze steeds te werk, het dondert niet of een bericht juist is of niet, als het maar het alleenzaligmakend doel, het verspreiden van een fascistische heilsleer, dient. De “social-media” met de leer van Zuckerberg (wat mensen te zeggen hebben is veel relevanter dan gezaghebbende media te melden hebben en aldus werken de algoritmen van Facebook; interactie is niet geoorloofd, iedereen in zijn eigen hok) leggen de loper voor ze uit. U weet wel, het verdienmodel met als plezierige bijkomstigheid totale controle over de gebruikers van internet. Fascisten kunnen zich gewoon geen betere media wensen.

Tegenmodellen zouden decentraal moeten zijn, zonder opslag (en verkoop) van data. Misschien iets om vanuit de EU te initiëren? Een zoekmachine als Qwant geeft het voorbeeld als alternatief voor Google. Of wensen we dat alle macht over onze communicatie en dus over onze cultuur, economie, politiek in de USA komt te liggen? De spaarzame kritische geluiden die bij ons hieromtrent opklinken zijn verontrustend. Recent was er nog een bericht in Trouw dat hier rechtstreeks mee te maken heeft. Ondertussen gaat de praktijk van afluisteren, inbreken in de privé sfeer, ongewenste koppeling van data ongestoord verder. Steekwoord: terroristisch gevaar. We worden allen tot verdachten bestempeld eer het tegendeel bewezen is. En zelfs dan niet.

Het is deze praktijk die fascisten verwelkomen. Geen bewijzen meer van node, zij spreken de waarheid, zij oordelen en veroordelen. Het is een vorm van justitie in de geest van de nazi’s die vanaf de vijftiger jaren ook gemeengoed is geworden in het o zo vrijheidslievende land, de USA. Als façade nog democratisch met een trias politica, maar in de praktijk ronduit fascistisch met als moreel ijkpunt de doodstraf, zelfs voor minderjarigen in delen van die verenigde staten. Fascisme staat voor vernietiging van ongewenst voor wie het nog niet mocht weten. Zo kom ik weer terug bij dat hoor en wederhoor, voor fascisten dient nu de NOS vernietigd te worden.

The Office Style Book (1980)
Fabergé office interior

Ook persoonlijk deel ik deze ervaring. Een simpel berichtje bracht me weer op het spoor, waarmee alles begon, vernietiging van mijn integriteit, censuur, tot daadwerkelijke fysieke bedreigingen toe, ook die van mijn naasten. Als tegenmaatregel heb ik de openbaarheid gezocht, ook onder het motto, hoor en wederhoor. Daarvan werd nauwelijks of niet gebruikt gemaakt. De daders weten maar al te goed dat hun op los zand gebouwde en van horen zeggen argumentatie geen hout snijdt. Ze houden het liever bij haat, smaad en bedreigingen uiten, puur om te intimideren. Zo zegt als voorbeeld een censor: “VOLG JIJ DIT STUK SCHOREM NOG?“, wetende dat dan alle communicatie afgekapt wordt van haar aanhang met mij. Ze geloven de persoon in kwestie voetstoots. De geniale truc van fascisten.

Overigens, hoe vergaat het inmiddels die onverlaten? Het lijkt een eeuwigheid geleden dat ik nog eens wat van ze zag. Rechtstreeks reageren op mijn berichten durven ze niet aan, om vermelde redenen niet, want dan gaan ze voor de bijl, ook wat betreft justitie. Krapuul, wat had Krapuul te melden over Baudet en zijn vriendinnetjes in trein? Friese Pyt, de fascisme-deskundige van die site en voor Peter Breedveld en diens Frontaal Naakt, dit:


Führer Baudet verzint ze waar je bij staat
We zijn al in het stadium beland waarin de beoogde Führer ze verzint waar je bij staat.
En weer willens en wetens de rechtsstaat ondermijnt met zijn “aangifte volstrekt zinloos”.
Bovendien er van uitgaand dat de gemiddelde lul die op hem moet gaan stemmen niet weet dat de treinen voorzien zijn van camera’s, want in Nederland word je nu eenmaal overal in de gaten gehouden.
Wie wijst deze vent terecht?
Het is hierbij gedocumenteerd.Volgt nog een screenshot van die bewuste tweet.

Twee dagen later, Pyt heeft veel huisvlijt bedreven, volgt een selectie van tweets met hier en daar een tussenzinnetje. Zijn schrijfels laat ik zien:


Bloemlezing: de grenzeloze kwaadaardigheid van FVD-stemmers
Het zal je niet ontgaan zijn: Thierry Baudet ging afgelopen weekend flink in de fout met een tweet over ‘twee dierbare vriendinnen’ die in de trein lastig gevallen zouden zijn door Marokkanen. Baudet’s tweet bleek al snel niets meer te zijn dan grove, racistische agitprop. Het incident had zich nooit voorgedaan, het betrof twee controleurs in burger van de NS – die blijkbaar ook nog niet eens van Marokkaanse afkomst waren.
Baudet denkt inmiddels overal mee weg te kunnen komen, maar dit keer is hij mogelijk te ver gegaan. Zelfs burgerlijk rechts – dat de nazileider over het algemeen met fluwelen handschoenen aanpakt – haalt vandaag fel uit naar Baudet. VVD-Kamerlid Zohair el Yassini: “Als er Marokkaans bloed door je aderen stroomt, ben je bij Thierry Baudet op voorhand een verdachte ondanks je Nederlandse hart”.
Baudet en het Forum zijn sinds zondagmiddag onbereikbaar, wat op Twitter natuurlijk tot de nodige hilariteit leidt:…
Gelukkig is het FVD-plebs op Twitter te stom om te weten wanneer je beter je mond kunt houden. Een bloemlezing:…
Uiteraard droegen ook de beide Jannen bij aan de feestvreugde:…
En het absolute dieptepunt. Mocht het je nog niet duidelijk zijn met wat voor vuilnis we te maken hebben:…Aldus de vleesgeworden leugendetector Pyt. Nooit heb ik op enigerlei wijze gemerkt dat hij bezorgd of ontstemd was over de aan mij gerichte smaad en laster door zijn geestverwanten, integendeel. Een houding fascisten eigen. Ook deze vent weet niet wat hoor en wederhoor betekent.

En z’n chef, de welbekende censor? Ze verdient na zo lange tijd weer eens rechtstreekse aandacht, want kennelijk valt het haar na al die jaren nog steeds zwaar om maar een spoor aan zelftwijfel te laten blijken. Misschien kan een kruisverhoor voor een rechtbank haar op andere gedachten brengen? Hoor en wederhoor…
 
Alkan
Symphonie pour piano seul (finale)
Paul Wee (Bis)

Foto’s: bron
Citaten: Krapuul – Creative Commons-Licentie
Muziek: Diapason – 2020-01

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.