Zo ontstond de Koran

· cultuur, ideologie
Authors

Een ontdekkingsreis over het belangrijkste document van de Islam tussen traditie en wetenschappelijk onderzoek.

De Koran is de Heilige Schrift van de Islam, waartoe zich wereldwijd ruim een miljard mensen bekennen. In de moslim traditie geldt de Koran onveranderlijk in ruimte en tijd, hetgeen betekent dat sinds de openbaring aan Mohammed door de aartsengel Gabriël tussen 610 en 632 in Mekka en Medina, deze niet veranderd is.

Recentelijk zijn manuscripten ontdekt van de Koran die door een internationaal team van wetenschappers onderzocht worden. Ze konden op rond 680 gedateerd worden en zijn derhalve de oudst ter beschikking staande manuscripten. Ze duiden erop dat de ontstaansgeschiedenis van de Koran veel diverser is dan veronderstelt en gelooft. Vermoedelijk zijn er meerdere met elkaar concurrerende teksten in omloop geweest voordat een eeuw later een canonieke zich doorzette.

Indien bovenstaande video niet werkt probeer dan deze:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: