Zo ontstond de Koran

De profeet
Een ontdekkingsreis over het belangrijkste document van de Islam tussen traditie en wetenschappelijk onderzoek.
 

So entstand der Koran


De Koran is de Heilige Schrift van de Islam, waartoe zich wereldwijd ruim een miljard mensen bekennen. In de moslim traditie geldt de Koran onveranderlijk in ruimte en tijd, hetgeen betekent dat sinds de openbaring aan Mohammed door de aartsengel Gabriël tussen 610 en 632 in Mekka en Medina, deze niet veranderd is.

Recentelijk zijn manuscripten ontdekt van de Koran die door een internationaal team van wetenschappers onderzocht worden. Ze konden op rond 680 gedateerd worden en zijn derhalve de oudst ter beschikking staande manuscripten. Ze duiden erop dat de ontstaansgeschiedenis van de Koran veel diverser is dan veronderstelt en gelooft. Vermoedelijk zijn er meerdere met elkaar concurrerende teksten in omloop geweest voordat een eeuw later een canonieke zich doorzette.
 
Bron uitgelichte afbeelding onbekend

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.