De waanzin van een historicus


Het woord is aan Huib Riethof

Het vriendenkringetje van Riethof heeft er voor gezorgd dat mijn oorspronkelijke commentaar op zijn schrijfels niet meer zichtbaar is voor het publiek. Zo gaat dat in die kringen. Censuur van het zuiverste water.


December 2016

Nu op de vooravond van het Kerstfeest lees ik die waanzin van Riethof, door en door vals en rechtstreeks in aanmerking komend voor strafvervolging, weer terug, terwijl m’n vrouw heerlijk aan het kijken en vooral aan het luisteren is naar een prachtige uitvoering van La Traviata, onlangs uitgezonden door de Franse TV.  

Twee werelden die niet te combineren vallen, eentje van doelbewuste haat onder het mom van goed doen, in wezen niet anders dan Wilders cs, de ander eentje van liefde, van warmte, van schoonheid. Hoe is het toch mogelijk dat mensen zo diep zinken, terwijl ze er prat op gaan verheven te zijn boven populisten en fascisten van het meest minne soort? Ik heb er geen woorden voor en wil er ook verder mijn avond niet door laten bederven. Foto: Near death experiment – © Etienne Cabranbron

Een gedachte over “De waanzin van een historicus

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.