Chemisch afval

“Spread the carpet, and were instantly transported.”
The Arabian Nights Entertainments (1899)
Een lijntje over mensen als chemisch afval en over huilbaby’s. Elke dag weer bewijst Eveline van Donkelaar met wat ze te zeggen heeft en hoe ze handelt tot op het bot een fascist te zijn. Geboren als anti-fasciste, zegt ze.
 
Ja ja, die erfelijkheidsleer, komen we nog wel ooit van die nazi-erfenis af? De joden en zigeuners hebben hun tol aan deze wetenschap ruimschoots betaald met hun leven. Vervolgens zouden de Polen en de Russen aan de beurt zijn. Daarover wordt niet meer gesproken om begrijpelijke redenen, de Koude Oorlog en zo…


De oude berichten worden nu technisch bewerkt en dan kom je die vroegere voorvallen als vanzelf weer tegen. Patronen worden duidelijk speciaal bij genoemd personage. Al maanden was ze in de weer om me in diskrediet te brengen. Knotsgekke capriolen haalde ze ervoor uit. Toen ze dacht het zaakje rond te hebben, een wedstrijd noemde ze dat, kwam ze op 5 mei vorig jaar met haar verjaardagscadeau. Een fascistisch leerstuk van de eerste orde. 

Via Twitter reageerde ik vaak middels een RT zonder verder aan discussies deel te nemen als een soort signaal. Enkele voorbeelden:


 filou_extra Apr 28, 3:12pm
Ad hominem reacties tolereer ik hier niet, zie “bio”. #block RT @occupyFabeltjes: @GaviMensch (cont) tl.gd/n_1s1id94

 filou_extra Apr 28, 3:15pm
Ad hominem reacties tolereer ik hier niet, zie “bio”. #block RT @GaviMensch: Wil je, de namen en adressen (cont) tl.gd/n_1s1idae

filou_extra Apr 28, 3:16pm 
Ad hominem reacties tolereer ik hier niet, zie “bio”. #block RT @GaviMensch: Ik zeg het nog 1 keer, schei (cont) tl.gd/n_1s1idam

filou_extra Apr 28, 3:24pm 
Ad hominem reacties tolereer ik hier niet, zie “bio”. #block RT @gijs19054075: @filou_extra @Politie @GaviMensch … tl.gd/n_1s1idce
Hier ziet u de haatoma op haar welbekende geheel eigen wijze in de weer. Een dergelijke manier van optreden werd in haar kring, moet ik aannemen, hooglijk gewaardeerd. In ieder geval werd niet getwijfeld aan haar betrouwbaarheid. Dat zegt m.i. zeer veel over de goedgelovigheid van mensen en hun kwetsbaarheid middels propaganda en hetzes. Je vraagt je af waarop stoelt democratie, op controle en betrouwbaarheid of op geloof? Waarom trappen mensen in fascistische peptalk, als “bij het oud vuil wilde ze hem niet, hij is chemisch afval”?
 


 

 
En verder…


Uitgelichte afbeelding: – bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.