Vrouwen op Twitter

Zwart en rood
Vandaag kwam ik een ouder bericht tegen van de site Hollandse Hufters. Het verscheen in de periode toen dames als Eveline van Donkelaar en Jacqueline Wouters massaal begonnen met hun stalk methodes jegens Tibaert. Ze konden verder bouwen op de laster en smaad van Jeannie, Jekylline en Sandra cs, voor lezers van dit weblog geen onbekenden.

Al die vrouwen genoten de bijzondere ondersteuning van Dirk Hartman, Friedrich Eckhardt en Marion vd Poel cs. Ongetwijfeld mannen, om in de terminologie van die vrouwen te blijven, met een hoog testosteron gehalte aan hormonen. Let ook eens op voor welke kerels ze verder door de knieën gaan…

De vrijheid… De vrijheid bijvoorbeeld van Eveline van Donkelaar om op deze gore troep voort te bouwen samen met Friedrich Eckhardt en vervolgens het lef te hebben naar de politie te stappen. Nee, dwaas is die vrouw niet, wel doortrapt.

Vanwege de geschiedenis die volgde reproduceer ik dat bericht hier.

 


dinsdag 13 november 2012

Boze blanke vrouwen

 

In westerse oorlogsfilms is het vaste prik: de mannen zijn smerige nazi’s en de vrouwen staan buiten de politieke realiteit. Vrouwen houden zich afzijdig, vrouwen staan voor “het leven” en zij offeren zich op voor hun gezin. Het is een door filmmakers zorgvuldig geregisseerd cliché. Geruststellend en ongecompliceerd. De werkelijkheid was destijds iets minder romantisch. Bij de gefilmde en gefotografeerde naziparades stonden ze allemaal vooraan. Zwaaiend, lachend en gillend van plezier: “De vrouw die nadenkt stemt óók NSB”.

En waarom zou het tegenwoordig, in Godwin’s naam, anders zijn? Vrouwen stemmen óók PVV, vrouwen zijn óók racistisch, vrouwen zijn óók egoïstisch. De social media geven een mooi inkijkje in de wondere wereld van de boze blanke Hollandse vrouw. Vrijwel altijd onder een valse identiteit en meestal met meerdere valse accounts. Alleswetend, luidruchtig, manipulatief, beledigend, denigrerend, lasterlijk, rancuneus en met hééél veel vrije tijd. Hoe zullen we ze noemen: hufterinnen, hufteressen, huftervrouwtjes?

Onlangs publiceerde Geenstijl (in navolging op hun veelgelezen lijst van 50 notoire internetoverlastgevers) een lijst met de 50 meest heersende twittermeisjes. Erg schattig allemaal, wij hebben ook een lijstje. Een lijstje met 20 haatmadammen met nen bontjas, door zuur verblinde Twittermutsen, chronisch verbitterde aandachtshoeren. Volg ze eens op Twitter, en bekijk eens welke foto’s en links zij doorsturen:

 
 


Lijstjes met personen (maar zonder duidelijke toelichting) zijn uiteraard gemakkelijk. Men wordt publiekelijk beoordeeld of zelfs veroordeeld op meestal vage criteria. Op het internet is het jarenlang (Fortuyn hè) een rechtse hobby geweest. Progressieve tegenstanders werden massaal aan de schandpaal genageld.Op de site van het altijd gezellige Stormfront verschenen in de loop der jaren verscheidene lijstjes in een opruiende context, waaronder de Lijst van Nederlandse rasverraders. Op het Forum voor de vrijheid verschenen lijstjes als Het zwartboek demonisering Geert Wilders. Op Multicul.nl verscheen destijds de veelbesproken Lijst van Potentiële Landverraders (“…Een landverrader is iemand die uit persoonlijk cynisme of als naïeve dwaas met links geloof of vanuit een elitepositie bij de happy few, de loyaliteit aan zijn land verruilt voor loyaliteit aan de bezettingsmacht die Nederland overneemt”). Geenstijl publiceerde in 2010 nog een Lijst van 50 notoire internetoverlastgevers.Wij vinden het prima allemaal, wij zien geen kwaad. Men mag een ander gerust beoordelen, en het mag van de lezer verwacht worden dat deze dergelijke lijstjes op waarde weet te schatten. Zonder uitgebreide toelichting en omschrijving van definities, criteria en afwegingen is het niet meer dan gemakzuchtige stemmingmakerij. We krijgen er gewoon weer zin in!

—– 

En ja, wij vinden Tanja Nijmeijer dus een stoer wijf en een lekker ding!

 
Uitgelichte foto: soyouthinkyoucan see

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.