Landverraders

Paul Klee
Ooit beweerde iemand, pas maar op, eerstdaags sta je ook op die lijst. Ze lijkt van internet verdwenen die lijst met potentiële landverraders, althans ze is niet meer gemakkelijk te vinden. Vanwege de gebruikte terminologie en de gehanteerde redeneertrant en argumenten plaats ik ze hier opnieuw. Het is het vertrouwde vocabulaire geworden in rechts-extreme kring, bij PVV’ers in het algemeen en zelfs linksige figuren bedienen zich ervan.

Als die laatsten zich nou eens verdienstelijk wilden maken zouden ze per regel of alinea moeten aangeven wat er niet deugt. Op deze wijze zou het een mooie handleiding tegen de fascistische geest in ons land kunnen worden. Zie Twitter, zie al die blogjes. Wellicht iets voor de mensen van Krapuul? Ina Dijstelberge bijvoorbeeld, die is reuze knap in het citeren, nu het weerleggen nog van deze fascistische stof Ina, dan zet je je ook eens in voor de goede zaak. Dan zeg je beslist nooit meer dat Tibaert mogelijk aan een oorlogstrauma lijdt en dat zou op zich al een grote vooruitgang in jouw denkwijze zijn.

Dit voorstel nog eens overdenkend lijkt me het toch geen goed idee om Ina met een dergelijke opdracht te belasten. Ze omhelst al jaren de welhaast utopische gedachte over de geboorte van de nieuwe mens. In dit geval kan ze dan beter te rade gaan bij rechtse intellectuelen als Alain De Benoist, wijsgerig als ze is. 


“Derzeit herrscht ein abscheuliches Diskussionsklima demzufolge diejenigen, die  das westliche Modell zu kritisieren wagen, geistig zurückgeblieben oder aber gefährliche Verrückte sein müssen…

Der Hauptfeind ist und bleibt – heute mehr denn je – die globale Entfesselung der Logik des Kapitals und die nahtlose Integration sozialer Belange in die Marktwirtschaft.”

 


Volgende maand is Alain aanwezig in Rome. Kan ze bij terugkomst gaan werken aan de verheffing van de PVV mens.

Jammer is wel dat bij deze nieuwe fascistische koers de gedachten van een ander groot Frans denker en fascist terzijde worden geschoven, die over de ware man, de leider, die in één ejaculatie geeft en neemt. De man die bevredigt en bevredigd wordt, citaat: 
 

 

“Je me levai, tout entier. […] Qu’est-ce qui soudain jaillissait ? Un chef. Non seulement un homme, un chef. Non seulement un homme qui se donne, mais un homme qui prend. Un chef, c’est un homme à son plein ; l’homme qui donne et qui prend dans la même éjaculation. J’étais un chef. Je voulais m’emparer de tous ces hommes autour de moi, m’en accroître, les accroître par moi et nous lancer tous en bloc, moi en pointe, à travers l’univers.” 

(Pierre Drieu la Rochelle, La comédie de Charleroi, 1934).

 


Vandaag las ik wel ergens “Reds don’t reed!” Rood ben je, dus je moet ’t weten. Lees je niet, Ina? Dan begin ik je eindelijk te begrijpen…

Weet overigens iemand toevallig wie achter die “generaal” schuilgaat? Een hele mooie van hem, “Niet langer fout links??”: Femke Halsema. Femke links? Nooit links geweest vermoed ik zo. Wel fout in mijn ogen, maar dat is een ander verhaal. Zie verder de tweets van Ewout Klei, ook een zo groot historicus als Huib Riethof? 

Helaas staat geen datum vermeld op het landverradersblog. Ik veronderstel dat het een jaar of vijf oud is. Onderstaande video figureerde ook op dat blog. Ze bevat schokkend materiaal van Wilders, onze landverrader in Amerika. 


Na het Duizendjarige Rijk wachten ons nu duizend jaar duisternis…
Uitgelichte afbeelding: Paul Klee – bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.