In naam van het volk van het Boek

A general view shows damage at the historical al-Omeri mosque in Jabalia in the northern Gaza Strip, on August 2, 2014.
Hoe is het mogelijk dat in naam van de joodse cultuur de basis voor intellect wordt vernietigd? Is Israël reddeloos verloren, deze thuishaven als beloofd voor joden? Het lijkt of een geschiedenis ten einde gaat. Razernij en verdriet strijden bij mij om de overhand op deze voor mij bijzondere datum, 2 augustus.

Met klem wil ik u ook vragen hoe u aan uw informatie komt. Lees ter oriëntatie dit bericht over de NY Times. Ik citeer: “With a few exceptions, The Times reporting on Israel’s ongoing assault in Gaza has been dreadful and deserves condemnation. The paper has deliberately obscured or lazily failed to examine key events and realities, and presented information in a way that attempts to portray a balanced conflict where both sides are suffering similarly, rather than the reality of a one-sided Israeli massacre of Palestinian civilians.”

Het zal u niet verwonderen dat de propaganda machine aan gene zijde van Gaza volop zijn werk doet. The truth is very different: “The IDF has developed the most comprehensive and sophisticated measures to minimize civilian casualties during attacks against legitimate military targets.” Precies, het eerste dat sneuvelt in oorlogstijd is de waarheid. Je kunt ook zeggen, slachtoffers worden tot daders omgesmeed, een fascistische omkeertruc.

Op een site genaamd Al-Akhbar, die op zijn beurt refereert aan AFP en Reuters, viel te lezen: Israel bombs mosque, university, homes as Gaza death toll hits 1,712.


Update juli 2018:

Enkele jaren later valt het oorspronkelijke bericht niet meer terug te vinden, bovendien is de foto met het onderschrift: “Books and papers lay strewn across the ground after Israeli forces bombed the Islamic University of Gaza on August 2, 2014 in Gaza City. (Photo: AFP – Mahmud Hams), die via een url gekoppeld was aan de bewuste site, uit mijn copie verdwenen. Ze valt voor mij ook niet elders terug te vinden. Wat hiervan te denken?


Uitgelichte foto: AFP – Mohammed Abed

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.