Verbijsterend…

The world’s most recognized Palestinian poet, Mahmoud Darwish, July 15, 2007
Een opname met Mahmoud Darwish:
 

 
Waarom? Dit moet ik nog even kwijt voor het slapen gaan: The Mahmoud Darwish Poem That Enraged Lieberman and Regev. Lieberman Compares Works by Palestinian National Poet to Hitler’s ‘Mein Kampf’. Werkelijk, ik ben met stomheid geslagen. Uitgerekend Lieberman. Als geen ander in Israël verdient hij het predicaat fascist ten volle, deze minister van defensie.

Nogmaals Mahmoud Darwish:
 

 
Het is het enige mogelijke verweer tegen politici die cultuur willen vernietigen. Ongehoord dat dergelijke praktijken als die van Lieberman in Israël gewoon mogelijk zijn. Komt het doordat er de mentaliteit leeft dat al wat Arabisch is minderwaardig, entartet is met de intentie dat het vernietigd moet worden?
 
Een straatbeeld uit Erriadh, in het zuiden van Tunis. Een muurschildering met het portret van Darwish, 28 oktober 2015.
 Update september 2019

Uitgelichte afbeelding: Mahmoud Darwish – © Gil Cohen Magen, AP
Ingevoegde foto: © Mosa’ab Elshamy, AP

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.