De berg stront die … heet en hun maniakale zonderling … En geen spoor van bewijs…

Sophie Taeuber-Arp: Figuren (1926)
Zou ik ooit een woord vuil gemaakt hebben aan deze personen, ware het niet dat? Natuurlijk niet, ze zijn, los van mijn ervaringen met hen, volslagen onbeduidend. Ze zijn niet bereid te delen, ze beroepen zich op, ja op wat eigenlijk? Vaag blijft het en dat lijkt hun bedoeling. Wel hebben ze het bijzonder goed met zichzelf getroffen en ze worden geadoreerd door personen die het ook niet precies weten.

Nee, hun namen zou ik sedert lang uit mijn geheugen gewist hebben. Ware het niet dat…

Leugens, bewijzen, intimidatie, opschorten van mijn accounts, aangiftes bij de politie, onderzoek door het OM, het doen verdwijnen van bewijslast, uiteraard, zou ik bijna zeggen, smaad en laster en ga zo maar door. Het geeft hun totale incompetentie weer op gebieden als daar zijn: politiek, geschiedenis en justitie. Niets schijnen ze te begrijpen, ze willen het zelfs niet, valt te concluderen. Ze raaskallen en insinueren dat het een lieve lust heeft. Voor  mij voor de volle honderd procent aantoonbaar. Wat zegt dat over wat ze verder te melden hebben, zeker over andere personen? Alles. 

Daar staan ze dan in al hun naaktheid, miserabele kereltjes die hun snavel niet weten open te trekken als het er toe doet. Ga met een wijde boog om deze lieden heen raad ik u. En hun Helfershelfers? Die zijn voor de poes. Mensen die zich willens en wetens laten gebruiken voor smerige zaakjes, iemand monddood proberen te maken en van zijn geestelijk eigendom beroven, deugen a priori niet. 

Denk niet dat dit slag mensen ooit tot inkeer komt, ze stapelen de ene wandaad op de ander en denken, als ware fascisten ermee weg te komen. Helaas voor hen, de geschiedenis haalt hun in, daar is geen ontkomen aan.

André gaat graag op herhaling en Jeroen is z’n leidraad. Wil ie wat duidelijk maken over fascisme dan duikelt hij een loos artikel op over de fascist uit 2009 van zijn chef d’équipe, wil hij laten zien waar de concurrentie voor staat dan bericht hij dit:


Het artikel over Joop.nl van meer dan een jaar geleden leent zich uitstekend om de site Krapuul te karakteriseren. Een paar namen veranderen en voorbeelden ter illustratie et voilà we hebben een treffende schets waar die mensen van Krapuul mee bezig zijn, laten zien hoe slecht de mens is, hun tegenstanders in het bijzonder. Zij van Krapuul en zij alleen bezitten het monopolie om een moreel oordeel te vellen. Waaraan ontlenen ze het? Helaas, dat zullen we nooit te weten komen.

Zelf bedient André zich van wollige taal die verder niets oplevert dan het “wat heb ik het weer goed gezegd”. Zijn aanbidders vallen meteen in katzwijm. Zie zijn column over ebola. Nog even en hij treedt toe tot een of andere sekte met aluhoedje en al. 

Citaat: “Wat is het verschil met dertig jaar geleden (of meer – ik ben mijn politiek-activistisch bestaan begonnen in verband met Biafra, spreekwoordelijk hongergebied, maar de honger was geheel door mensen georganiseerd)?” Politiek-activistische loopbaan… Ik schiet in de lach. Als dj André?

Dit soort commentaren beschouwt politiek lichtgewicht André als kleven, als stalken en concludeert dat ik een homo ben die maar niet uit de kast wil komen. Kennelijk vindt hij zichzelf erg aantrekkelijk voor homo’s. Of hij ervaringsdeskundige is weet ik uiteraard niet, mijn aard is namelijk niet zo. André kon het weten en wist het ook, kutjes en zo… We zijn nu twee jaar verder.

Hij ondersteunt zijn makker van Krapuul, hoog aangezien in die kringen, Huib Riethof als een blind paard. Toch niet stiekem een beetje homo, André? Vrouwelijk bloot is hem een gruwel behalve als het, ja hoe noemde hij dat ook alweer, ter zake doende is? Nee, anders… Die André toch, wars van genieten, echt een specimen van christelijk anarchisme. 

Huib dus… Wat bericht Huib vandaag? 


Geen spoor van bewijs… Zelfs geen excuus kon er vanaf. Zullen we Riethof dan toch maar voor de rechter sleuren? Kan een leuk bedrag opleveren om voor een goed doel in Afrika aan te wenden. Zullen we het maar doen? Even afwachten wat de komende rechtszaak oplevert. Zijn vriendin Sjaakie behoort namelijk tot de aangeklaagden. O wacht, het OM in Maastricht was al bezig met Tibaert, wist ie vorig jaar te melden.


Uitgelichte afbeelding: bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.