Realistisch haten is niet genoeg…

Drive-in
We zijn blijven steken in de dagelijkse werkelijkheid en die te begrijpen en te doorzien is al moeilijk genoeg. We handelen en denken verkeerd omdat we gevangene van onszelf zijn.  Gelukkig zijn er verlichte geesten vervuld van idealisme die ons de weg wijzen, ons uit onze ketenen bevrijden. We hoeven niet meer na te denken, volgen is voldoende, goede raad opvolgen is nog vele malen beter. Nee, de persoon in kwestie is niet Wilders maar Joost Niemöller. 

Het op christelijke grondslag uitroeien van de joden gebeurde op zuiver rationalistische grondslag volgens de wetten van de kapitalistische economie. Foute boel, zoals we inmiddels weten. Rationeel waren die rassenwetten beslist, zo rationeel zelfs dat in Israël dezelfde maatstaven worden aangelegd om te kijken of men tot het uitverkoren volk behoort of niet. Ze werden zelfs opgerekt om voldoende bloed te krijgen voor het joodse Volkskörper

Helemaal fout dat realisme, roept Joost, realisme betekent stilstand en hij heeft gelijk, zie Israël. Het moet anders. We dienen te haten en wel in voldoende mate. Makkelijker gezegd dan gedaan. Iemand haten die mij niets misdaan heeft, lijkt me onmogelijk, zeker iemand in den vreemde. Joost heeft dat begrepen, zijn voorstel verschilt niet met hetgeen Wilders en Bosma ons al jaren voorhouden. We moeten de islam haten, meer haten.

Nu ben ik een simpele realist en ik begrijp domweg niet hoe je een levensconcept, een cultuur kunt haten. Ze niet begrijpen en er afkerig van zijn lijkt me reëel, maar haten? Joost is ons ver vooruit, dat is duidelijk, jammer dat hij niet concreet wordt. Precies daar ligt mijn probleem met idealisten van welke garnituur ook. Waar een wil is is een weg is hun devies. De vraag is dan vervolgens, wie wil haten? Wie wil dat in wetgeving gieten? 

Mij lijkt, realistisch als ik ben, dat we hard op weg zijn een van de meest gehate samenlevingen te creëren voor niet reinrassige Bataven. Zo werkt dat volgens mij, wie haat zaait, zal haat oogsten. Want ook dat weet Niemöller, met het stellen dat we de islam meer moeten haten spreekt hij zich uit over de moslims, de kern van de PVV ideologie. Het ideaal van Niemöller kan niet anders luiden dan een wereld zonder islam, zonder moslims. 

De aanleiding tot dit bericht was iets anders. Fallocratie en lesbiennes, vervolgens las ik gepalaver over megamoskeeën… Joost is bij de pinken, ziet en leest alles en geeft idealistisch als hij is voortdurend goede raad. “Het is wat Simone zegt. Wil maakt wet. Elke wet. We haten de islam nog niet genoeg…

Nogmaals Niemöller: “Realisme is stilstand”. Niemöller, de man man van het “Nieuwe Realisme”. Letterlijk betekent dit dus volgens zijn uitspraak, de “Nieuwe Stilstand”.  Met dit laatste kon hij wel eens onbedoeld gelijk hebben. Het armzalige PVV fascisme valt ver terug achter dat van Mussolini en Hitler. Op elk gebied, behalve op die van haat en van rassenwaan. Juist op die elementen baseert Wilders zijn streven naar macht. Zo, nu is duidelijk waar Niemöller voor staat als “Nieuwe Realist”.

Een andere vraag is waarom zoveel kerken en moskeeën, zeker die gebouwd zijn sinds de late 19e eeuw, zo wanstaltig zijn. En wat te denken van die protserige bankgebouwen, de tempels voor onze consumptie, kantoorsilo’s…? Ach laat ik er maar over ophouden. Een voorbeeld slechts, de hoofdzetel van de Chinese omroep van onze stararchitect Koolhaas. Bedenk daarbij wat daarvoor verwoest is. Een idealistisch concept zat hierachter, zonder twijfel. Die vrije markt maakt veel mogelijk wat eerst ondenkbaar leek. Kijk maar eens goed rond.


“Groot-Parijs”

Ja, wie zou de Speer onder Wilders worden als hij er ooit in zou slagen de missie van Adolf te mogen voltooien? Sarko, met zijn Hongaarse roots, wil hem beslist op dit voor machthebbers zo belangrijke terrein ter wille zijn.Uitgelichte foto: bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.