Een herkansing?

Marvin Newman: Rue St. Denis, Paris (1960)
“En op straffe van in herhaling te vervallen wil ik nogmaals opmerken…” zegt de Möchtegern anti-nazi van de site Krapuul. Op straffe van…? Deze man, de ware en onwankelbare Geest doet niet anders. Herhaling, zoals bij Wilders, is zijn handelsmerk. In zijn stukjes verwijst hij naar zijn vorige berichten, vijf, tienmaal in een enkel stuk. Wat daar weer te lezen staat is van hetzelfde kaliber en zo gaat het door ad infinitum, ad absurdum. Tja, stond daar maar een straf op.

Het verontrustende aan de werkwijze van die man is dat zijn betogen bol staan van beschuldigingen die nooit of te nimmer waar gemaakt worden. Om die reden zullen zich de vermeende tokkies en al die anderen die wel iets zien in de opvattingen van Wilders cs zich vol afgrijzen afwenden en zich zelfs gesterkt voelen in hun opvattingen. Is dat de bedoeling van deze Geest? Zoekt hij emplooi als goeroe? Is hij een brandstichter? 


tweedekansnazi’s – stuk nazi-vuil – psychopaat – gewelddadige stuk drek – die tweedekansnazi’s – ik denk dat je gerust kan stellen dat de PVV van verdachte Geert W. een genocidale partij is die in ieder geval heimelijk fantaseert over massamoord en etnische zuivering – de tweedekansnazi’s – alle media in dit land spelen de rol van Radio Mille Collines – een bruine drol – een hypocriete zak stront – voor de camera en de kabouter-Plop-microfoon van een naziomroep – de minister van schedelmaatzaken – een flut-onderzoekje stinkt naar nazisme – de verzameling nazi’s – wannabe massamoordenaars – etnisch zuiveraars – de bruine problematiek van gynaecologische aard – genocide-staat Israël – de eigen nazi’s joelenZ’n laatste bericht, waaruit deze formuleringen stammen eindigt met de zin:


Zij zijn mét de wannabe massamoordenaar en etnisch zuiveraar mede de oorzaak van het feit dat het een kwestie van tijd is eer er daadwerkelijk moskeeën gaan branden en er doden gaan vallen.Bijna dagelijks verschijnt een dergelijk brouwsel van hem op internet. Met weinig moeite zouden het er ook vijf of tien kunnen zijn. Als je eens wat stukjes van die man achter elkaar zet lijkt het wel zelfbevrediging, een soort genot waaraan niemand verder part nog deel heeft. Niemand die gekant is tegen en wil waarschuwen voor fascistische en nationalistische ontwikkelingen is gebaat met dit soort fascistisch gebral, integendeel.

Vuilnisman, kan deze zak mee?


Uitgelichte foto: Marvin Newman – bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.