Een platform

“Carnaval”
Als je verdringt, je levenslust ondergeschikt maakt aan een opgelegde orde, dan ontstaat een vreemd mengelmoes van extremisme en perversiteit, die tot uiting komt in regelrechte haat en geweld. Als je er bovendien een platform aan geeft, ze alle ruimte biedt, ontstaat een nieuwe normaliteit. Een fascistische.

Carnaval, het is weer bijna zover, een feest van en door het volk. Dat was het, een platform, dat steeds door machthebbers onderdrukt werd en in geleide banen werd gevoerd. Nu is het de commercie die dicteert.

Waartoe dient ons leven, kunnen we wel werkelijk leven, genieten, ons zelf zijn, zonder angst, zonder controle? De ruimte ervoor bestaat nauwelijks meer.


“Geef extremisten een platform!” roept Harry Dillema op de site Krapuul met als tags: “BLOG, OORLOG EN TERRORISME”. “En wéér een superstuk van @harry_dillema : Geef extremisten een platform!”Wat zegt de man verborgen achter een pseudo? 


“Laat ze columns publiceren. Laat ze hun gedachten vrijelijk uiten. Nodig ze uit op televisie in praatprogramma’s. Pleit er iemand voor minder Marokkanen? Laat hem uitleggen waarom. Heeft iemand kritiek op Israel of is het antisemitisme? Laat hem zijn gedachten uiten en zich verantwoorden. Hoe weten we nou of iemand een extremist is als we hem niet eerst kunnen aanhoren en zelf een oordeel kunnen vellen? Zijn we daar te dom voor?”We? Al jaren lever ik dagelijks bewijs dat die “we” de Bataven onder ons zijn, links of rechts, dat dondert niet. Dom is nog zwak uitgedrukt, ze zijn vals, hufterig, doortrapt. Het zijn voor een deel door de wol geverfde fascisten. Het bewijs? Mijn weblogs, een duidelijkere demonstratie van wat die Bataafse fascisten uitvreten is moeilijk denkbaar. 

Het hopeloos dom stukje plaats geen zinnig denkend mens voor een dilemma, mij in ieder geval niet. Je gooit alles in een gifbeker, aldus Harry, mengt alle ingrediënten goed door elkaar en je hebt weer een brouwsel waarmee je vooruit kunt, gedachtig de Geest is uit de fles. De eigenaar van die site, zo noemt Vd Heuvel zich, gaat en passant nog vele stappen verder. De man bezweert ons al jaren dat hij geen antisemiet is. 


“IS is een zogenaamde islamitische staat. Een staat voor alle moslims dus. Alle moslims ter wereld worden geacht zich er bij aan te sluiten. Doen ze uiteraard niet, maar het is wel de bedoeling van IS.” En:


“Israël is een zogenaamde Joodse staat. Een staat voor alle Joden dus. Alle Joden ter wereld worden geacht zich er bij aan te sluiten. Doen ze uiteraard niet, maar het is wel de bedoeling van Israël.” De ronduit monstrueuze vergelijking spint de man nog wat verder uit. Moet je nu zeggen dat deze man dom is of gevaarlijk gek? In ieder geval heeft hij een eigen platform geschapen om zijn dwaze logica en extremistische ideeën te ventileren. 

Wat nu? Vd Heuvel kan dagelijks zijn extremisme uiten, hij laat andere extremisten aan het woord komen en tegelijkertijd maakt hij het praktisch voor iedere buitenstaander onmogelijk om op dat spul te reageren. Verantwoorden doen deze lieden zich niet, net zo min als Wilders. Het perverse van lieden als Vd Heuvel en Wilders is dat zij zich wel een podium weten te verschaffen, dat van anderen, hun onwelgevallige, discrediteren en willen doen verdwijnen. Tja, fascisten zijn minne kereltjes en vrouwtjes. Leg ze vooral niets in de weg…

Steeds maar weer, wie zegt het? Een naar censuur hunkerend manneke… Verdere uitleg moet onderhand overbodig zijn, wel komt Vd Heuvel met een nadere verklaring. 


“IS niet barbaarser dan wij”…  “Wat die Jordaanse piloot is overkomen, is ongeveer precies hetzelfde als wat slachtoffers van Jordaanse piloten overkomt. (…) Ik zeg niet dat ik een aanhanger van de IS ben, maar ik ben ook geen aanhanger van beschaafde landen die bombarderen met beschaafde straaljagers. Sorry voor dit korte blog, heb er verder niets over te zeggen.”Zeg het nou, Jeroen, bombardementen dienen slechts in zeldzame gevallen militaire doelen. We kennen het rijtje van Guernica, via Dresden, Hiroshima, Nagasaki, Korea en Vietnam tot Belgrado, Beiroet en Bagdad. Zeg dat dan… Ze dienen om iets moois op te bouwen, ze dienen de vooruitgang, niet slechts die van de burgerluchtvaart en de ruimtevaart. Misschien begrijpen ze dat bij IS nog onvoldoende, in Syrië wel, aan geld ontbreekt het ze niet. Geld van wie, dacht je?

Ach Jeroen, wat weet je eigenlijk wel?Update februari 2017


Uitgelichte foto: bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.