De aanhang van UKIP

Metro
Dinsdag in Parijs. Hier de video: Chelsea ‘fans’ stop black man boarding Paris Metro…


Op de Franse TV kwam het slachtoffer van deze racistische uitbarsting aan het woord: S. Souleymane


Een van de daders lijkt geïdentificeerd te zijn en valt op een foto samen te zien met de leider van UKIP, Nigel Farage, leader van het extreem rechtse UKIP, zoals u hoorde.


Schermafdruk 2016-07-31 02.51.41Schermafdruk 2016-07-31 02.52.18Schermafdruk 2016-07-31 02.52.42

Nigel Farage… Deze dus:

Schermafdruk 2016-07-31 03.02.08

Het is een lange geschiedenis die van het harmonieuze samengaan tussen fascisten, neonazi’s en voetbalsupporters. Degenen die aan de touwtjes trokken en trekken afficheren zich als de grote democraat en zijn de geldschieters van clubs en van dat zooitje op de tribunes en op straat. Blatter en zijn FIFA vormen de commandocentrale. Niet rechtstreeks, stel je voor, de schijn dat sport verbroedert moet hoog gehouden worden. Voor de geschiedenis van die verwevenheid, zeg maar voetbal als fascistisch model, zouden we terug moeten gaan naar een club als Borussia Dortmund in de zeventiger jaren om dat duidelijk te maken.

Nigel Farage is een goed voorbeeld van dit sociaal-politieke klimaat. De man staat aan de kant van het bankkapitaal en is gezworen anti-Europees. Verdeel en heers is hierbij het uitgangspunt. Laat de City bloeien is zijn devies, de kurk waarop Engeland drijft, met dank aan de Iron Lady, die zich van de bankiers alles liet welgevallen. Tja, de zwakke stee van democratie is dat ook fascisten en anti-democraten aan het woord en aan de macht kunnen komen. De horden op straat, nu in Parijs en Rome, zijn hun frontsoldaten.

Lees ook even het artikel van Marc Chavannes, afgelopen vrijdag verschenen in de NRC: “De mieren en de hyena’s van de Londense city” n.a.v. het verschijnen van het boek van Joris Luyendijk: “Dit kan niet waar zijn”. Over die praktijken zul je Farage (en tevens Wilders, Le Pen en al die extreme figuren) nooit horen. Hun keuze hebben ze gemaakt, tegen het volk, tegen de democratie, tegen Europa, voor het grote geld en de macht.


Uitgelicht: Ukip in de metro

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.