Met de vinger wijzen… En meten…

Henry Wessel: Albuquerque, Nouveau-Mexique (1968)
La sua vita sembrava dissolversi a condersarsi per intervalli. Un attimo d’intensità era passato ed ella aspettava l’altro; e tra uno e l’altro ella non aveva se non il sentimento del tempo che fugge, della lampada che si consuma, del corpo che appassisce, delle infinite cose che si corrompono e periscono….
Gabrieli D’Annunzio
Bij het lezen van onderstaand artikel uit de Knack kon het lachen nauwelijks onderdrukken. Mijn ringvingers bleken significant langer dan mijn wijsvingers en dat zei zeer veel over mijn persoonlijkheid en sexleven.
 
Selecteren, verdelen, meten, zo wordt wetenschap bedreven. Denkt de fascist. De idee blijkt onuitroeibaar.
 


 
 

Trui Engels

 
Nogal wat studies hebben een link blootgelegd tussen de vingers en de persoonlijkheid van mannen.

Onderzoekers van de McGill University in Canada concludeerden onlangs uit een 20 dagen lange studie bij 155 mannen dat mannen met een ringvinger die langer is dan de wijsvinger aardiger en aangenamer in de omgang bevonden worden dan mannen waarvan de tweede vinger langer is. Het onderzoek werd zopas gepubliceerd in het vakblad Personality and Individual Differences

Het is niet de eerste keer dat er een verband wordt gelegd tussen de lengte van de vingers bij mannen en hun persoonlijkheid. Het verschil in lengte tussen de tweede en de vierde vinger is een indicatie van de hoeveelheid testosteron waaraan de man als foetus in de baarmoeder werd blootgesteld. Een langere ringvinger betekent een grotere blootstelling aan het mannelijke hormoon en dat heeft zo zijn gevolgen voor het gedrag van een persoon.

Zo blijkt ut een studie in het vakblad Biology Letters van het Oxford University Department of Experimental Psychology en de Northumbria University dat mannen (maar ook vrouwen) met langere ringvingers meer promiscue gedrag vertonen. De studie “Stay or Stray? Evidence for Alternative Mating Strategy Phenotypes in Both Men and Women” deelt mensen in twee categorieën in: zij die korte scharrels verkiezen en zij die meer geïnteresseerd zijn in een vaste relatie.

Mannen met een langere wijsvinger dan ringvinger hebben dan weer een derde minder kans om in hun leven prostaatkanker te ontwikkelen dan mannen waarbij het omgekeerde geldt, zo zegt een 15 jaar durende studie bij zowat 4.500 mannen. Wetenschappers van de University of Warwick en het Institute of Cancer Research zeggen in het British Journal of Cancer dat de link zo duidelijk is, dat een blik op de vingers van de man deel zou moeten uitmaken van een basisscreening van de ziekte.

Mannen met langere ringvingers worden door vrouwen doorgaans als aantrekkelijk beschouwd, zowel voor een losse flirt als voor een huwelijk, zo blijkt uit een studie uit 2011 in de Proceedings of the Royal Society B.

Canadese wetenschappers van de Concordia University zeggen dat mannen met een langere ringvinger meer geneigd zijn om risico’s te nemen en daardoor een grotere kans hebben om rijkdom te vergaren. Uit de studie van 415 mannen in het vakblad Personality and Individual Differences bleek dat deze ‘alfamannetjes’ doorzettingsvermogen hebben en harde werkers zijn.

Verschillende studies zien ook een link tussen de seksuele voorkeur en de lengte van de wijs- en ringvinger bij mannen. Mannen met een langere wijsvinger voelen zich meer aangetrokken tot andere mannen. Hoewel de ringvinger en wijsvinger van een vrouw doorgaans even lang zijn, hebben vrouwen die zeggen dat ze lesbisch zijn vaker een kortere wijsvinger.
 
 


BRON
Knack23 februari 2015
Uitgelichte foto: bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.