Angst…

Chief’s Compound, Tangasoko, Burkina Faso
From “Butabu: Adobe Architecture of West Africa”: book by British photographer James Morris and Harvard professor Suzanne Preston Blier
Over de zonen van de Here Jezus op het trapveldje van halve garen…


Zijn eerste boodschap: Zou het wel kloppen? Aan deze vraag komen Bataven niet toe. Hoogopgeleid, links of rechts, het is een pot nat. Ze braken maar wat uit, kan ik u verzekeren, als ze hun gelijk maar halen. Ze doen het steeds in commissie en slepen met hun waandenkbeelden anderen mee in hun val.
Dit alles ten koste van een redelijke samenleving. Lees de verslagen op mijn weblogs.


Zou het wel kloppen, stelde Maarten van Rossem in het begin van zijn betoog. Hij vroeg zich af of Nederland gelukkig is, zou moeten zijn. Nee hoor, Nederland is ondanks zijn rijkdom (hoe hebben we die vergaard?) een naargeestig land, denk maar aan de regelzucht, de normering. Alles ligt vast. Is dan nog leven mogelijk, leeft de Nederlander? Vandaar die angst voor de toekomst, voor het onbekende?

Luister maar en vraag u af of het wel klopt of niet en waarom.


Uitgelichte foto: James Morris – bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.