Geen enkel excuus

Auteurs
Minder, minder, minder… 
@Pray4Pal: Meir Ettinger arrested for burning a palestinian baby alive.Een anonymus, waarvan we niet kunnen weten welke kennis ze bezit, welke belangen ze dient, welke werkzaamheden ze verricht, werpt zich op als ijkpunt. Volgens haar dienen we iets te moeten weten, waarover we voordien in onwetendheid verkeerden. Wat mag dat dan wel zijn?

Vijftien jaar geleden was onwetendheid nog te beargumenteren, zegt ze. Ik vraag me in gemoede af wat het betekent “onwetendheid beargumenteren”. Het klinkt naar een openbaring, niet naar werkelijke kennis. Doelt ze op 9/11? Ze zegt het niet, maar wat moeten we dan weten als het hier verband mee houdt? 

Op dit moment luister ik naar een documentaire die over Praag ’68 handelt. Gekoppeld aan de oorlog in Vietnam kregen we 50 jaar geleden in onze jonge jaren al de zoveelste les in geopolitiek. Eerder: Korea, Indonesië, Hongarije, Kongo. De rij is lang. Kapitalisme, kolonialisme en imperialisme werden centrale begrippen. Lering werden getrokken uit het verleden, hoe fascisme ontstond, in liberaal-nationalistische kring, lang voordat het begrip gemunt werd door Mussolini. 

bron: Slobbering Darkness


Heeft onze anonymus weet van deze zaken? Het enige wat tot dusver van haar te vernemen valt handelt over de islam. Het door haar geventileerde reikt niet verder dan nagekauwde propagandapraat. Alle kwaad in de wereld komt door de islam, zo laat deze kretologie zich samenvatten. Denkt ze in termen van godsdienstoorlogen of volgt ze blindelings het racistisch draaiboek voor een nieuwe wereldoorlog, die al geruime tijd gaande is onder de term War on Terror, van Huntington? 

Welk moreel gezag kan deze vrouw doen gelden? Zolang ze haar identiteit niet prijsgeeft uiteraard geen enkel. Dan dienen we haar als propagandist te kwalificeren, in dit geval voor de fascistische zaak die Wilders en Bosma nastreven. Deze lieden noemen het vanzelfsprekend niet zo, God beware. Een dief schreeuwt ook niet van de daken waar hij gaat inbreken en een lustmoordenaar of verkrachter werkt in het geniep.

Ooit zal deze vrouw zich moeten verantwoorden net als haar meester. Zij als een van de vele radertjes in de PVV propagandamachine, die wetenschap hebben we. In dit digitale tijdperk is het moeilijk om eenmaal geventileerde opvattingen zo maar te doen verdwijnen. Kleingeestigen beseffen dat nog niet voldoende, echter voor deze vorm van onwetendheid is geen enkel excuus mogelijk.

Hieronder haar bericht op Twitter, met de bijbehorende reacties. Een bijzonder fraaie staat erbij, waarin een vergelijking getrokken tussen de mentaliteit bij het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog en de bootvluchtelingen. Over een naïeve meute spreekt dit personage. Tja, je kunt het tegenwoordig zo gek niet verzinnen of het heeft te maken met de islam. Wordt het niet de hoogste tijd voor herstelbetalingen aan Afrika voor al wat daar aangericht is door het blanke christelijke Westen, voor al wat daar geroofd is? En dat onverminderd doorgaat, nu samen met de Chinezen… Daar is geen enkel excuus meer voor mogelijk. Het negeren komt een misdaad tegen de menselijkheid gelijk. We weten het…


15 jaar geleden was onwetendheid nog te beargumenteren. Nu is er geen enkel excuus meer. Du hast es gewusst.

Retweets 22
Favorieten 9

12:46 – 4 aug. 2015
Zo waar. 
Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: