Eens een dief, altijd een dief

· fascisme, ideologie, internet, justitie
Authors

Lang geleden stuurde een vertaler met domicilie in Italië een alleraardigst kaartje door. Goh, dacht ik, hoe origineel, die man heeft fantasie. Jaren later kom je erachter dat hij het gewoon gegapt heeft zonder bronvermelding. Plagiaat en schending auteursrecht dus. Zijn kopie staat nog altijd op m’n weblog bij Le Monde. Hier een screenshot:
De bron? Nou ik kwam achter dat bedrog doordat ik de site ‘Maps on the Web’ op Tumblr volg en ziedaar, “stereotypes“. Blader het maar door, dan ziet u vergelijkbare kaartjes terug. Zeg nou niet, dat is een beetje alla Van Dis, nee deze man beschikt over een uitzonderlijk geheugen. Hij weet zelfs nog welke van de zeer vele accounts van Botte hij lang geleden geblocked heeft.

Voor Botte heb ik een zeker zwak. Ook hij ging af op smaad en laster betreffende Tibaert, toch zocht hij om de een of andere reden eens contact met mij en bleek verrast. Hij kon zich niet voorstellen dat ik gewoon met hem wilde discussiëren. Hou dus voor ogen dat niet alle PVV’ers schoften zijn, ongelikte schreeuwlelijkerds. De ellende is dat het gros van hen niet kan en wil praten en haar onmacht uit in kreten. Helaas nemen hun tegenstanders vaak die heilloze praktijk over. Wilders lacht vervolgens in zijn vuistje.

Over Rob van Kan en z’n kretologie heb ik elders al eens bericht, dus ik laat het hier verder bij. 

Om te laten zien hoe een nijvere bij uit de PVV stal te werk gaat geef ik een overzicht van het weblog van Botte. I.t.t. verreweg de meesten uit de fascistische hoek probeert hij op zijn minst nog zelfstandig te denken. Ik zeg probeert. Enfin, lees maar zelf, altijd goed om je eigen argumenten te scherpen. Op deze wijze kun je pas achter de gedachtewereld komen van mensen die achter een rattenvanger aanlopen.

Wie zijn nu de werkelijke proleten dacht u? Die Van Kan of die Botte?Uiteraard is Tibaert geblocked door Van Kan. Dat hij een kerel uit een stuk is laat hij voortdurend blijken.  Je zou eraan kunnen gaan twijfelen, lees zijn weblog maar.

En die Pyt? Pyt, die het steeds over liegen heeft, over een loopje nemen met de waarheid. Sterk, aartsleugenaars, bedriegers en mensen waaraan vermoedelijk een steekje los zit, gelooft ie op hun woord. Wie het begrijpt mag het zeggen. Wie weet, gelooft hij z’n eigen leugens wel en kan hij echt van bedrog niet meer onderscheiden? En die Rob, eens een dief, altijd een dief?
 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: