Vrijwillig…

Vladimir Sychev: Moskou omstreeks 1970
Een gevoel van opluchting, hulp zonder eigen belang, het bestaat. Vrijwillig.


 


Vrijwillig gaan ondertussen Bataven verder op de weg die ons naar de Blanke Heilstaat moet leiden. Vrijwillig als blanke christen in een traditie van plundering, moord en genocide. De grondslag van onze welvaart. Wie heeft het hier over racisme en Zwarte Piet? Moreel verheven en met het vingertje naar de ander wijzend? De Bataaf, koopman en dominee. Steeds berekend, steeds eropuit een ander een pootje te lichten. Je vindt ze links en rechts en deugen beiden niet. Vrijwillig? Ik ben Gekke Henkie niet.


 


Met de kreet “Nederland mijn Vaderland” trekt vervolgens een groot reporter naar Griekenland om ons te vertellen hoe genoeglijk het op Kos is voor de vluchtelingen. Die reporter verdient er geld mee ons te besodemieteren en de slachtoffers te verraden. Zo diep kunnen Bataven zinken, vrijwillig, niemand dwingt ze. Nog perverser, hij doet aan fondsverwerving om zijn fascistische propaganda te kunnen blijven slijten. 


 


Denk maar zo, reclamemakers en propagandisten spreken altijd de waarheid, daarvoor worden ze betaald. Door wie? 

Hier een echte reportage over Kos:Foto: Vladimir Sychev – bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.