Dichtbij en ver weg…

“Aucune grande industrie ne serait rentable si elle payait ses impacts sur l’environnement”


 

Voor wie het nog niet wist: kapitalisme = energie, energie = kapitalisme. Niet letterlijk, maar zonder energie is geen industrieel kapitalisme mogelijk.

Bruinkolen…


Ooit gehoord dat de bruinkoolwinning grote invloed heeft op de grondwaterstand? Zo ook in de grensregio van Limburg en dat gaat ten koste van de flora en fauna, van het milieu.

Je zou een speciale website moeten inrichten met de titel: “Waarover berichten de gevestigde media niet?” Over dit soort zaken dus. Hooguit wordt er eens een item van enkele seconden aan gewijd. Toch is het een zeer relevant thema, zeker in Duitsland, na de Ausstieg en Energiewende.  Maar ach, als de steeds stijgende energiebehoefte maar veilig gesteld is, denkt de Bataaf en zo ook de door hem gewenste media. Duits verstaat ie sowieso niet en wat in Duitsland aan de hand is laat hem letterlijk koud.

In al hun onnozelheid demonstreren dat de mensen van Krapuul. Ik was er vanmiddag even kijken, want hun site was vernieuwd, heette het. Niets van gemerkt, wel zag ik een paar berichtjes die mijn nieuwsgierigheid opwekte. Deze o.a. van André over bruinkoolwinning.

André heeft weet van de Lausitz, het centrum van de bruinkoolwinning in DDR tijden. Tussen haakjes, die vroegere DDR, Mitteldeutschland was van oudsher het armenhuis van Duitsland, politiek rood vandaar dat Adenauer in feite tegen hereniging van de twee Duislanden was. Laat daar nou een zeer speciale bevolkingsgroep wonen met een eigen taal en cultuur. Zelfs daar heeft André van gehoord. Verder heeft hij zich gestort op het bruinkoolvraagstuk en er volgt een bijzonder informatief artikel. Je denkt dan, man geef even een heldere inleiding waar het om draait en voeg er een paar nuttige verwijzingen bij voor mensen die zich werkelijk in de materie willen verdiepen.

Vandaar dus maar bovenstaand kaartje, dicht bij huis. Nuttige links vindt u verder onder Google “Braunkohle Ruhrgebied”. U verstaat toch nog wel Duits? Denk maar zo, Hollands is een Duits dialect en dan komt u een heel eind.

De Geest woedt ook nog steeds op Krapuul. Nu was de aanleiding voor een bericht van hem de reisadviezen van de NOS. Hij denkt de sleutel gevonden te hebben voor de vreemdeling-vijandige, lees moslim-vijandige, houding van de NOS en werkelijk, hij had een punt. Hij gaf drie citaten, die ik hier voor de duidelijkheid herhaal. Werkelijk om van te kotsen:

“Op veel plaatsen wordt de veiligheid van vakantiegangers vooral bedreigd door terreurdaden die in naam van de islam worden gepleegd. Dit zou ook het geval kunnen zijn in Thailand, waar extremistische moslims in het uiterste zuiden van het land al jaren strijd voeren tegen boeddhisten. “

“Elders in Azië waren in voorbije jaren toeristen al vaker het doelwit. Berucht zijn de aanslagen door moslimextremisten op Bali, de ontvoeringen op de Filipijnen en – aanzienlijk langer geleden – de aanslag op een hotel in de Indiase miljoenenstad Mumbai.”

“Op veel plaatsen in Afrika en het Midden-Oosten zijn moslim-extremisten actief waardoor daar voor vrijwel alle landen negatieve reisadviezen gelden. De situatie in dit deel van de wereld is de afgelopen maanden alleen maar verslechterd.”


Voor het overige sleept hij er weer van alles te onpas bij om zijn betoog kracht bij te zetten en gaat daarbij als gebruikelijk de mist in. Nu vind ik het wel weer grappig om zijn bericht met dat van André te combineren. Energie, de roofbouw in Limburg, het toerisme en weekend uitstapjes naar Bangkok, Boedapest of gezellig op safari. We permitteren ons veel, zeer veel. Daar hoor ik die twee niet over. Overigens gekeken naar Adriaan Geuze, Zomergast van afgelopen zondag? Ook hij begreep het niet helemaal, maar was wel zo eerlijk het toe te geven. Deze twee begrijpen het volgens mij helemaal niet, voor hen geen belemmering om toch een grote mond op te zetten. Mogen ze van mij… Op hun onderwerpen kom ik zeker terug.

Nog een nieuwtje van Krapuul, een potsierlijke boekenrubriek. Ze past binnen hun “verdienmodel” heet het. De hosting is duur, ze hebben te maken met voortdurende aanvallen op hun website, lees ik. Hier past slechts diep stilzwijgen.

Toch even in herinnering roepen. De vrouw die dit meldt heeft ervoor gezorgd dat mijn weblogs bij Google verdwenen. Een schaamteloos wijf, zeg je in zo’n geval. En wat doet ze vervolgens? Luidkeels verkondigen dat ik een pathologische leugenaar ben en nog wat van die onfrisse dingen. Ja, ze is een schaamteloos wijf, deze Ina Dijstelberge.

Ze meldt: 


InaDijstelberge Aug 18, 9:06pm
met UPDATE : Donald Trump loopt uit op rivalen shar.es/1tUYvL via #krapuul #trump

 


Wat u te zien krijgt is wederom van een zeer bijzonder gehalte. Ver weg, maar Pyt houdt ons via Fox News op de hoogte. Relevantie? Nul komma niks.

Toch maar goed dat er Fox is. Informatief, gewetensvol. Pyt vertrouwt op deze informatie en hij denkt dat wij ze tot ons moeten nemen, deze zielige Pyt, die geen leugen van feiten kan onderscheiden. Geef mij maar toch de zwarte, die geeft kinderen nog het nodige plezier. En zie, “De redactie van de NOS is in elk geval in mijn optiek niet minder gewetenloos en immoreel als die Rupert Murdoch.” De ene geest van Krapuul is de ander niet. 

Achterlijk is niet het juiste woord voor dit soort berichtgeving, bedroevend is het zeker. Nieuws- en opinie site noemen ze zich. En wat stond onder het fotootje? Dit: “Twee narcisten op één foto: Trump met de voormalige basketballer Dennis Rodman”… Dat zijn ze, een stelletje narcisten, die lui van Krapuul. 


Uitgelichte foto: bron
Kaart: bron Wikipedia

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.