Gisteren en vandaag…

Willy Ronis – Les adieux du permissionnaire. Paris (1963)
Schnee von gestern, zeggen Duitsers, als iemand blijft doorzeuren over een bepaald voorval dat er niet meer toe doet. Natrappen, zeggen wij dan, als je toch doorgaat om iemand vanwege een faux pas nog eens in de drek te duwen. Echter, daders die hun wandaden graag zouden zien verdwijnen, beroepen zich maar al te graag op die Schnee von gestern

Minder, minder, minder roepen kan gezegd worden in een opwelling, ontstaan door een bepaalde sfeer, waarmee de spreker misschien wel onbedoeld het achterste van zijn tong liet zien, maar uit tactische of welke reden dan ook een dergelijke ondubbelzinnig gezegde liever niet had gedaan. Als een dergelijke uitspraak bovendien op zich staat en zeker als ze naderhand genuanceerd wordt, is er weinig aan de hand, dan blijft dialoog mogelijk. Wilders echter riep minder, minder, minder niet bepaald vanuit een opwelling, maar gecalculeerd. Daarover bestaat bij voor- en tegenstanders geen enkele twijfel. Die uitspraak is ook geen losstaand feit maar past exact binnen een proces waarmee Wilders al jaren bezig is, een proces onder de noemer “islam = fascisme”.

Alweer lang geleden heb ik het idee geopperd om elk bericht van Wilders op Twitter aan een nadere beschouwing te onderwerpen. Daartoe had ik een speciale account geopend. De animo om er aan te deel te nemen bleek nihil. Zeer spijtig, want volgens mijn overtuiging kun je slechts iets van de beweegredenen van iemand duidelijk maken aan de hand van gedane uitspraken en opvattingen. Aan iemand, die zoveel stemmen weet te vergaren door non politiek te bedrijven, obstructie te plegen waar het maar kan en verder slechts selectief te werk wenst te gaan, zonder ooit zich te verantwoorden en feitelijk slechts puur propaganda bedrijft voor eigen persoon en beweging, mag genoeg opmerkzaamheid gegeven worden.

Laten we hem bij zijn woord nemen en niet in de kuil vallen die hij voor zijn criticasters gegraven heeft, namelijk die van dik hout zaagt men planken en belachelijk maken. De man wordt door honderdduizenden mensen serieus genomen, zijn woord wordt geloofd. Deconstructie is de enige methode volgens mij die hier passend is. Deconstructie van zijn beweringen, zijn kretologie, van zijn politieke porno. 

Wilders moet op enigerlei wijze gedwongen worden zich te verantwoorden. Omdat zijn handelen alle trekken heeft van een voortgaand proces, waarbij afgetast wordt en steeds weer een stapje verder gegaan wordt op de weg van wat niet te toleren is binnen een open maatschappij, is het hoog tijd terug te gaan in de tijd. Zijn tweets liggen vast. Hieruit maak ik een selectie waarbij het draait om “islam = fascisme”, expliciet of impliciet. Aan allen om hieruit lering te trekken, zeker vanwege de vervolging van Wilders i.v.m. discriminatie.

Hier alvast het begin van die selectie. Geregeld zal ik nieuwe tweets toevoegen, ik geef dan wel een seintje. Al zijn tweets staan hier.

Overigens nog dit. Ooit meegemaakt dat Wilders een eerder gedane uitspraak rectificeerde als deze niet juist bleek te zijn? Zie hieronder 13 maart 2011. Geen Schnee von gestern en groot verlof voor Wilders zit er voorlopig nog niet in, hetzij…


2009
26 DecGeert Wilders @geertwilderspvv
Abdul Farouk Abdulmutallab probeerde uit te voeren wat de Koran opdraagt: het doden van kafirs (niet-moslims). Gelukkig mislukt deze keer.


2010
4 JanGeert Wilders @geertwilderspvv
Ongelooflijk dat Marokkaanse relschoppers in Culemborg niet keihard worden aangepakt. Oppakken, opsluiten en uitzetten. Kabinet weer zwak.
6 JanGeert Wilders @geertwilderspvv
Eens kijken of ik naar Culemborg kan gaan binnenkort om de Molukse gemeenschap een hart onder de riem te steken als men dat op prijs stelt
7 JanGeert Wilders @geertwilderspvv
Gisteren aangeboden Molukse gemeenschap in Culemborg te bezoeken. Maar men wil het liever niet. Jammer.
8 JanGeert Wilders @geertwilderspvv
In Gouda gaan inburgeraars in luxe taxi naar cursus. Krankzinnig. Van der Laan is nog tien keer gekker dan Vogelaar als hij dat toestaat!
10 JanGeert Wilders @geertwilderspvv
In Frankrijk is een wetsvoorstel ingediend om burka draagsters boete te geven van 750 euro. Vive la France! Ook geen burka’s in Nederland!
15 JanGeert Wilders @geertwilderspvv
Rouvoet zegt dat ik joods-christelijke traditie misbruik in mijn verzet tegen de islam. De leider van de ChristenUnie als opperdhimmi!
26 JanGeert Wilders @geertwilderspvv
Ter Horst wil praten met Taliban. Oliedom. Ze faalt ook in aanpak Nederlandse straatterreur en bezuinigt op politie. Wat een brekebeen!!
28 JanGeert Wilders @geertwilderspvv
Ter Horst (PvdA) speelt vies spel. Ze stuurt tijdens proces rapport over PVV naar Kamer met onzin over discriminatie en radicaal-rechts. Bah
29 JanGeert Wilders @geertwilderspvv
Uitnodiging gekregen om op 5 maart alsnog Fitna te vertonen in Britse Hogerhuis. Fantastisch nieuws. Strijd tegen islamisering gaat door!
11 MarGeert Wilders @geertwilderspvv
Verhagen zegt dat ik belangen Nederland schaad. Zo kennen we hem weer. De meest bange CDA-er die steeds knielt, buigt en trilt voor de islam
12 MarGeert Wilders @geertwilderspvv
Cohen nieuwe man PvdA. Theedrinken, knuffelen en multiculti-aanbidden. Keuze voor NL glashelder: PVV met oplossingen of PvdA met geklets
15 MarGeert Wilders @geertwilderspvv
Wat Cohen voor Amsterdam deed nu voor NL?: www.binnenlandsbestuur.nl/nieuws/2010/03/politie-steeds-meer-bendevorming-criminele.152108.lynkx
28 MarGeert Wilders @geertwilderspvv
Veiligheid, veiligheid en nog eens meer veiligheid en politie is wat Nederland nodig heeft! Speerpunt PVV-programma! Lees ook: www.pvv.nl
20 AprGeert Wilders @geertwilderspvv
Hoge plaats Marcouch op de lijst is het definitieve bewijs. PvdA is de partij van de allochtonen. Integratie door islam, hoe verzin je het?
21 AprGeert Wilders @geertwilderspvv
Dankzij Raymond de Roon snel een debat in de Tweede Kamer over het congres van dat verschrikkelijke Moslimbroederschap in Amsterdam
28 AprGeert Wilders @geertwilderspvv
Vandaag is nieuw filmpje zendtijd politieke partijen af. Binnenkort op TV en op pvv.nl! Gapende islamvriend Cohen heeft prominente rol.
19 MayGeert Wilders @geertwilderspvv
Immigratie niet-westerse allochtonen kost dus ruim 7 miljard euro per jaar. Immigratie fors beperken dus. Hard nodig en goed voor economie.
25 JunGeert Wilders @geertwilderspvv
Helft Marokkaanse jongeren in NL pleegt voor 22e jaar een misdrijf volgens vandaag bekend geworden onderzoek. Oppakken, cel in en land uit!
6 AugGeert Wilders @geertwilderspvv
11 september naar New York om te speechen bij een demonstratie tegen de bouw van een moskee op terrein Ground Zero – wat een enorme gotspe.
10 AugGeert Wilders @geertwilderspvv
Vandaag vlucht en hotel New York definitief geboekt. Goed gevoel. Belangrijke speech. Niemand houdt me tegen. Geen moskee bij Ground Zero!
19 SepGeert Wilders @geertwilderspvv
2 oktober speechen in Berlijn bij Rene Stadtkewitz die duitse vrijheidspartij opricht! Speech over gevaar islam als totalitaire ideologie.
26 SepGeert Wilders @geertwilderspvv
Pechtold relativeert – dronken van onzinnig multicultigebrabbel – antisemitische spreekkoren. D66 is volledig de weg kwijt. Niets nieuws dus
17 OctGeert Wilders @geertwilderspvv
Hoe minder moskeeen in Nederland hoe beter. Maar geweld tegen bestaande moskeeen is onaanvaardbaar en moet hard worden bestreden/bestraft.
19 OctGeert Wilders @geertwilderspvv
Als de regering van het islamitische Turkije van me wil horen waarom ze nooit lid van de EU moeten worden kom ik dat graag eens toelichten!
28 NovGeert Wilders @geertwilderspvv
Deze week civiele zaak waar imam Fawaz Jneid 55.000 euro eist vanwege Fitna. Lees nu verweer van mijn advocaat Max Moszkowicz jr.: geniaal!
6 DecGeert Wilders @geertwilderspvv
Bolkestein zit er stevig naast: niet de “bewuste” joden moeten emigreren maar die marokkanen die zich schuldig maken aan antisemitisme!
17 DecGeert Wilders @geertwilderspvv
Aboutaleb en Karakus openen vandaag megamoskee Essalam in Rotterdam. Krankzinnig. Dat vreselijke ding hoort niet hier maar in Saudi-Arabie!
22 DecGeert Wilders @geertwilderspvv
Sharia4Holland roept moslims op ten strijde te trekken om van NL islamitisch land te maken met sharia. Club verbieden en leden uitzetten.
24 DecGeert Wilders @geertwilderspvv
أعيادا سعيدة وأقل الإسلام في عام 2011!
29 DecGeert Wilders @geertwilderspvv
Totale winterzotheid: de EU zou – ook met NL’s belastinggeld – 2 moskeeen voor illegalen laten bouwen in Griekenland. Kamervragen gesteld.

2011
5 JanGeert Wilders @geertwilderspvv
Amsterdamse korpschef Welten moet wetten uitvoeren – dus ook het komende boerkaverbod – of zijn biezen pakken, vrijwillig of onvrijwillig!
11 JanGeert Wilders @geertwilderspvv
PVV solidair met Volendams Don Boscocollege dat nog steeds hoofddoekjes weigert en uitspraak commissie gelijke behandeling niet uitvoert!!
19 JanGeert Wilders @geertwilderspvv
Fantastisch! Katholieke Don Boscocollege Volendam verbiedt defiinitief shariahoofddoekjes! Ik hoop dat veel scholen goede voorbeeld volgen!
3 FebGeert Wilders @geertwilderspvv
Wel Mubarak, geen Mubarak, zolang de fascistische islam niet wordt verdrongen zal Egypte niet vrij zijn. Islam en vrijheid gaan niet samen.
6 FebGeert Wilders @geertwilderspvv
Op telegraaf.nl filmpje van Marokkaans tuig dat meisje fiets afpakt en mishandelt. Vreselijk! Tuig moet worden aangepakt. Actie, Opstelten!
11 FebGeert Wilders @geertwilderspvv
Historisch moment. Egyptische volk bevrijd van dictator Mubarak. Ik hoop dat ze er geen islamitische dictatuur voor in de plaats krijgen.
19 FebGeert Wilders @geertwilderspvv
Fantastisch voorstel CU: verbod sharia in Grondwet. Basis vd sharia is de koran. Dat betekent dus einde hoofddoekjes/halal-food/Koran enz!
23 FebGeert Wilders @geertwilderspvv
Voorstel Minister Leers om burgemeesters (met slappe knieen) te laten beslissen over sommige asielzoekers is erg slecht idee. Niet doen dus
25 FebGeert Wilders @geertwilderspvv
Interview over ontwikkelingen MOosten op www.nu.nl: “Voorlopig geen democratie in Midden-Oosten, met islam is elke democratie fake”.
26 FebGeert Wilders @geertwilderspvv
Limburgse PVV-lijsttrekker Stassen heeft groot gelijk: geen moskee er mee bij in Limburg! CDA-Limburg kiest voor islam, PVV voor Limburg!
28 FebGeert Wilders @geertwilderspvv
PVV: Sluit poort voor Libische vluchteling http://t.co/veaAd37 via @spitstwit
1 MarGeert Wilders @geertwilderspvv
Vanaf vandaag siert de Nederlandse Leeuw de tafel van de Kamervoorzitter. Mooi. Nu nog die vreselijke Koran die daar op tafel staat weghalen
13 MarGeert Wilders @geertwilderspvv
Israelische familie uitgemoord in nederzetting Itamar. Vader/moeder/kinderen van 10 en 4/ baby van 3 mnd doodgestoken. Islamitisch fascisme.
18 MarGeert Wilders @geertwilderspvv
Geen Marokkaans cultureel centrum in Amsterdam! http://bit.ly/fzkX3r


De volledige verzameling tweets van Wilders.De wet

Dit zijn de wetsartikelen van het Wetboek van Strafrecht die het MDI hanteert bij de beoordeling van uitingen op strafbaarheid.

art. 137c Sr. Belediging van een bevolkingsgroep

1. Hij die zich in het openbaar, mondeling of bij geschrift of afbeelding, opzettelijk beledigend uitlaat over een groep mensen wegens hun ras, hun godsdienst of levensovertuiging, hun hetero- of homoseksuele gerichtheid of hun lichamelijke, psychische of verstandelijke handicap, wordt gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste een jaar of geldboete van de derde categorie.

2. Indien het feit wordt gepleegd door een persoon die daarvan een beroep of gewoonte maakt of door twee of meer verenigde personen wordt gevangenisstraf van ten hoogste twee jaren of geldboete van de vierde categorie opgelegd.

art. 137d. Aanzetting tot discriminatie enz. bevolkingsgroep

1. Hij die in het openbaar, mondeling of bij geschrift of afbeelding, aanzet tot haat tegen of discriminatie van mensen of gewelddadig optreden tegen persoon of goed van mensen wegens hun ras, hun godsdienst of levensovertuiging, hun geslacht, hun hetero- of homoseksuele gerichtheid of hun lichamelijke, psychische of verstandelijke handicap, wordt gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste een jaar of geldboete van de derde categorie.

2. Indien het feit wordt gepleegd door een persoon die daarvan een beroep of gewoonte maakt of door twee of meer verenigde personen wordt gevangenisstraf van ten hoogste twee jaren of geldboete van de vierde categorie opgelegd.

art. 137e. Openbaarmaking discriminerende uitlatingen

1. Hij die, anders dan ten behoeve van zakelijke berichtgeving:

1.een uitlating openbaar maakt die, naar hij weet of redelijkerwijs moet vermoeden, voor een groep mensen wegens hun ras, hun godsdienst of levensovertuiging, hun hetero- of homoseksuele gerichtheid of hun lichamelijke, psychische of verstandelijke handicap beledigend is, of aanzet tot haat tegen of discriminatie van mensen of gewelddadig optreden tegen persoon of goed van mensen wegens hun ras, hun godsdienst of levensovertuiging, hun geslacht, hun hetero- of homoseksuele gerichtheid of hun lichamelijke, psychische of verstandelijke handicap;

2.een voorwerp waarin, naar hij weet of redelijkerwijs moet vermoeden, zulk een uitlating is vervat, aan iemand, anders dan op diens verzoek, doet toekomen, dan wel verspreidt of ter openbaarmaking van die uitlating of verspreiding in voorraad heeft; wordt gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste zes maanden of geldboete van de derde categorie.

2. Indien het feit wordt gepleegd door een persoon die daarvan een beroep of gewoonte maakt of door twee of meer verenigde personen wordt gevangenisstraf van ten hoogste een jaar of geldboete van de vierde categorie opgelegd.

3. Indien de schuldige een van de strafbare feiten, omschreven in dit artikel, in zijn beroep begaat en er, tijdens het plegen van het feit, nog geen vijf jaren zijn verlopen sedert een vroegere veroordeling van de schuldige wegens een van deze misdrijven onherroepelijk is geworden, kan hij van de uitoefening van dat beroep worden ontzet.

art. 137f. Deelname of steunen van discriminatie

Hij die deelneemt of geldelijke of andere stoffelijke steun verleent aan activiteiten gericht op discriminatie van mensen wegens hun ras, hun godsdienst, hun levensovertuiging, hun geslacht, hun hetero- of homoseksuele gerichtheid of hun lichamelijke, psychische of verstandelijke handicap, wordt gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste drie maanden of geldboete van de tweede categorie.

art. 137g. Discriminatie in ambt, beroep of bedrijf

1. Hij die, in de uitoefening van een ambt, beroep of bedrijf personen opzettelijk discrimineert wegens hun ras, wordt gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste zes maanden of geldboete van de derde categorie.

2. Indien het feit wordt gepleegd door een persoon die daarvan een gewoonte maakt of door twee of meer verenigde personen wordt gevangenisstraf van ten hoogste een jaar of geldboete van de vierde categorie opgelegd.Uitgelichte foto: Willy Ronis

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.