Ze dienden zich aan…

 

Katholiekenhater, moslimknuffelaar, joodse zelfhater, antisemiet… Schizofreen, behept met een oorlogstrauma. Allemaal mij toegedicht. De vocabulaire om te schelden lijkt voor de fascist grenzenloos te zijn. Voor wie niet kan weten hoe Tibaert tot Tibaert werd kan hier de voorgeschiedenis lezen. Ze vond plaats in het forum van de NRC toen de moderator van dienst vrijaf had genomen. In een zwoele zomerse sfeer gingen een paar raddraaiers volledig uit hun bol en Tibaert was een familie rijker.

Een discussie over een discussie? 
De voorgeschiedenis loog er niet om. Wie ik wel niet was, ik durfde over fascisme te reppen, het was als vloeken in de kerk voor de brave zielen en gefundenes Fressen voor de fascist van dienst in dat forum. 

De knul die het geheel moest moderen ging het allemaal boven de pet. En wat doe je dan om de zaak in handen te houden en de rust te doen wederkeren. Je spreekt een ban uit en sluit de ogen voor wat er plaats vindt. Laf en zeker een journalist onwaardig. Vervolgens pleeg je censuur of laat het plegen.

Moldavië

Zo ontstond de voorloper van dit weblog bij Opera. Ik frutselde er wat fotomontages bij om te laten zien dat ik echt bestond, dat ik ik was. Vreemd, hoe kon een smeerlap trollen dat het een lieve lust had, onbeschoft en brutaal op de koop toe. Werkelijk een ware les in schaamteloos fascisme. Later zag ik deze houding in alle mogelijke varianten terug op Twitter.

Het gebruik van afbeeldingen en foto’s kreeg ook een vervolg. Eentje waarop bloot te zien viel wel zeer in het bijzonder. Gespeurd werd er waar die foto toch vandaan zou stammen. Een zucht van verlichting werd geslaakt toen de plaats van handeling niet het Koningsplein in Amsterdam bleek te zijn maar het een Franse stad betrof. Het blote achterwerk bleek oorspronkelijk ook niet bloot te zijn maar voorzien van een slipje. Tja, Fransen zijn kies.

De dader van die transformatie was uiteraard Tibaert, dat vieze manneke met z’n blote reten. Photoshop het middel. Bespottelijk die reacties? Het werd nog bonter toen ik een blote Marianne Thieme ontving en het plaatje via een RT met commentaar verzond. Thieme moest maar een rechtszaak tegen Tibaert beginnen, zei dezelfde kerel als die van de blote reten.

Vergis u niet, de man neemt vrouwen in bescherming die hoog van de toren uitbazuinen dat ik ze lastig val. En zie, hetzelfde scenario als bij de fascist van dienst in dat forum treed in werking. Dacht u werkelijk dat deze man zich inzet voor het lot van vrouwen? Ik moet u zeggen, ik vertrouw dat personage nog voor geen cent meer. Iemand die het opneemt voor vuilspuiters kan gewoonweg niet deugen is mijn opvatting.

Sterker, hij grossiert zelf in laster en smaad. Ooit werd me gezegd, A komt ook, ben je niet bang? Ik begreep die vraag toen niet, nu weet ik voor mij wel het antwoord, beslist een ander dan de vraagsteller bedoelde. Zij vertrouwde en vertrouwt nog steeds die kerel. Tragisch is dat.

Nog een constante doorheen m’n jaren op internet. De figuren dienden zich aan, ik heb ze niet uitgekozen, zeg maar van Jeannie tot Ina, voor wie de geschiedenis een beetje kent. Ook deze fatsoensrakker niet, die overigens ook onder, laten we het alternatieve accounts noemen, andere namen, maar nooit onder z’n ware naam, actief is op Twitter. Zoek en ge zult vinden…Verlos ons van de verlossers, zou ik tot slot willen zeggen. In welke gedaante dan ook…
Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.