Ze dienden zich aan…

DansKatholiekenhater, moslimknuffelaar, joodse zelfhater, antisemiet… Schizofreen, behept met een oorlogstrauma. Allemaal mij toegedicht. De vocabulaire om te schelden lijkt voor de fascist grenzenloos te zijn. Voor wie niet kan weten hoe Tibaert tot Tibaert werd kan hier de voorgeschiedenis lezen. Ze vond plaats in het forum van de NRC toen de moderator van dienst vrijaf had genomen. In een zwoele zomerse sfeer gingen een paar raddraaiers volledig uit hun bol en Tibaert was een familie rijker.

Een discussie over een discussie?
De voorgeschiedenis loog er niet om. Wie ik wel niet was, ik durfde over fascisme te reppen, het was als vloeken in de kerk voor de brave zielen en gefundenes Fressen voor de fascist van dienst in dat forum. 

De knul die het geheel moest moderen ging het allemaal boven de pet. En wat doe je dan om de zaak in handen te houden en de rust te doen wederkeren. Je spreekt een ban uit en sluit de ogen voor wat er plaats vindt. Laf en zeker een journalist onwaardig. Vervolgens pleeg je censuur of laat het plegen.

Zo ontstond de voorloper van dit weblog bij Opera. Ik frutselde er wat fotomontages bij om te laten zien dat ik echt bestond, dat ik ik was. Vreemd, hoe kon een smeerlap trollen dat het een lieve lust had, onbeschoft en brutaal op de koop toe. Werkelijk een ware les in schaamteloos fascisme. Later zag ik deze houding in alle mogelijke varianten terug op Twitter.

Het gebruik van afbeeldingen en foto’s kreeg ook een vervolg. Eentje waarop bloot te zien viel wel zeer in het bijzonder. Gespeurd werd naar de oorsprong van die foto. Een zucht van verlichting werd geslaakt toen de plaats van handeling niet het Koningsplein in Amsterdam bleek te zijn maar het een Franse stad betrof. Het blote achterwerk bleek oorspronkelijk ook niet bloot te zijn maar voorzien van een slipje.

De dader van die transformatie was uiteraard Tibaert, dat vieze manneke met z’n blote reten. Photoshop het middel. Bespottelijk die reacties? Het werd nog bonter toen ik een blote Marianne Thieme ontving en het plaatje via een RT met commentaar verzond. Marianne moest maar een rechtszaak tegen Tibaert beginnen, zei de man van de blote reten.

Vergis u niet, dergelijke lieden nemen vrouwen in bescherming die uitbazuinen dat ik ze lastig val. Bij de NRC onder regie van de dienstdoende fascist in dat forum of op Twitter. Dacht u werkelijk dat deze kerels zich daadwerkelijk inzetten voor het lot van vrouwen? Als je het opneemt voor vuilspuiters kun je gewoonweg niet deugen is mijn opvatting. Sterker, ze grossieren zelf in laster en smaad.

Nog een constante doorheen m’n jaren op internet. De figuren dienden zich aan, ik heb ze niet uitgekozen, zeg maar van Jeannie tot Ina voor wie de geschiedenis een beetje kent. Ook de hier bedoelde fatsoensrakker niet, die overigens ook onder laten we zeggen alternatieve accounts, andere namen, maar nooit onder z’n ware naam, actief is op Twitter. Zoek en ge zult vinden. Hij deelt deze handelwijze met een veroordeelde crimineel.


Verlos ons van de verlossers, zou ik tot slot willen zeggen. In welke gedaante dan ook… Laten we ons begeven op het pad van de cultuur, die onbetaalbaar is, maar o zo kostbaar, om te ontdekken wie we werkelijk zijn.

 

 


Bron gif-afbeeldingen: poisonous frogs

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.