Een fles calvados per dag

Eerste Wereldoorlog: grootvader en vader
Het is zo krankzinnig wat deze mensen, die nu aan het woord komen, zich richting mij wensen te permitteren dat het bijna weer leuk wordt. Zou ik met een fles per dag toekomen dacht u? Jaja, pedofilie moet kunnen, de kindertjes zitten bij me in de kelder wisten PVVertjes te melden, die haar kundig van de nodige informatie hadden voorzien. Nee, ik lieg niet ik zou niet durven. Zij liegen en bedriegen, leggen mij van alles en nog wat in de mond en gaan daar vervolgens op reageren. Over Duits en Frans bijvoorbeeld. Het klinkt onschuldig, maar het is werkelijk achterlijker dan achterlijk. Zal maar niet verklappen wat mijn leraar Frans wist te melden over Hollanders en de Franse taal.

 

 
 
 

Verjaardag 2019

Alweer vier jaar geleden, zomaar een voorbeeld uit honderden. Hun spel was toen al bijna een jaar aan de gang. Wat een erbarmelijk zooitje. Wat een smerige schoften ook. Ze geloven hun eigen smaad en laster en lopen naar de politie en doen aangifte. Fascisme valt op vruchtbare bodem in dit land, want dit soort mensen hebben vermoedelijk nooit geleerd in de spiegel te kijken en twijfel te uiten. Wel blijken ze met graagte geloof te hechten aan de slechtheid van de medemens.

Instinctmatig weet je dat je bij dergelijke mensen niet veilig bent. Ze zijn laf, onoprecht en durven zich nooit te verantwoorden. Als ik het zo bekijk nauwelijks anders dan Wilders en Bosma. Slechts de invulling van hun praktijken verschilt.

Als je niet in het reine komt met je verleden, niet terugkomt op dwaalwegen berokken je je medemensen steeds grotere schade. Dit tonen mensen als deze volop en voortdurend aan. Ondertussen tonen ze ons wel een leerproces in wat fascisme vermag en daar kunnen we ons voordeel mee doen. Dit weblog geeft er verslag van.

De context van bovenstaande:

Weblog: AUGUSTUS 2013
Blogspot: AUGUSTUS 2013
Twitter: TIBAERT AUGUSTUS 2013TIBAERT-EXTRAUitgelicht: materiaal familiearchief

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.