Wijze woorden…

Dertiger jaren in Indië
In ons vroegere Indië wordt deze blogspot met belangstelling gelezen. Er wordt naar verwezen, ook vanwege  het illustratiemateriaal.

Wijze woorden worden er gesproken valt uit de vertaling op te maken. Ik voel me vereerd deze geluiden te vernemen uit een land dat Hollandse barbaren hebben leeggeroofd en geplunderd als toonbeeld van een christelijke beschaving. Zo kon een lucratieve industrie ontstaan en handel gedreven worden. Nederland profiteert nog dagelijks van de verworvenheden.

En weer, waarom leren onze kindertjes zo weinig over ons verleden? Zonder kennis van het kolonialisme en de slavenhandel valt dit land niet te begrijpen. Uit onbegrip ontstaat een vals beeld waarvan danig misbruik gemaakt kan worden. Onze naoorlogse geschiedenis wordt er zelfs  door gekenmerkt. 

Op mijn vroegere door het ingrijpen van onverlaten verdwenen blogspots viel al wat te lezen over Indonesië, helaas heb ik geen backup en ik bezit te weinig tijd om al dat spul te reconstrueren. Jammer, maar het is niet anders tot groot genoegen van (links-)fascisten.

U ziet het, ook in Indonesië is mijn telefoonnummer inmiddels bekend dankzij het crapuul op Twitter…

 

Uitgelichte foto afkomstig uit het familiearchief

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.