Bang om te denken?

· geschiedenis, ideologie, militair, taal
Authors

 

bron
Dan zeg je dat anderen je hun gedachtespinsels willen opdringen, dan hanteer je een eigen Sprachregelung. Dan mag kapitalisme niet meer kapitalisme heten, dan is het zelfs een scheldwoord, waarin haat uitgedrukt wordt. Alles wat niet conform je eigen wereldbeeld is, wordt genegeerd of ontkent. Die vrijheid heb je, dat is de zegen van een vrije samenleving waarin de leugen regeert. De vrije markt van opinie, propaganda en reclame. In die vrije samenleving is het een strijd van allen tegen allen, samenwerken, elkaar helpen en ondersteunen is verdacht. Pleit je daarvoor, dan heet het zelfs dat je ontvankelijk bent voor dictatuur.
 
Der freie Mensch, sprak eens een adellijke dame, vrij om kapotgeschoten te worden. Ze genoot. Das frei gewordene Menschentum, riep ze uit, hoe prachtig, hoe mooi.
 

Ich werde auch das noch lernen…

Sinds de Eerste Wereldoorlog zijn de vrije krachten entfesselt. Steeds krachtiger, steeds sneller gaat het vooruit, dankzij olie en chemie. Vernietiging van ongewenst, plant, dier en mens. Geheel volgens de wetten van het kapitaal. Shoah en Round Up zijn voor wat dat betreft uitwisselbaar. De bijgeleverde ideologie, fascisme. Onze belangen dienen voorop te staan, nietwaar? Onze vrije keuze: het spel meespelen of verrekken.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: