Bang om te denken?

Charlotte Rudolph: Mary Wigman Dance Group, undated, probably 1920′s
Dan zeg je dat anderen je hun gedachtespinsels willen opdringen, dan hanteer je een eigen Sprachregelung. Dan mag kapitalisme niet meer kapitalisme heten, dan is het zelfs een scheldwoord, waarin haat uitgedrukt wordt. Alles wat niet conform je eigen wereldbeeld is, wordt genegeerd of ontkend. Die vrijheid heb je, dat is de zegen van een vrije samenleving waarin de leugen regeert. De vrije markt van opinie, propaganda en reclame. In die vrije samenleving is het een strijd van allen tegen allen, samenwerken, elkaar helpen en ondersteunen is verdacht. Pleit je daarvoor, dan heet het zelfs dat je ontvankelijk bent voor dictatuur.

Otto Sarony: Egyptische danseres (1910)

Der freie Mensch, riep eens een beroemd journaliste aan het front uit, vrij om kapotgeschoten te worden. Ze genoot. Das frei gewordene Menschentum, riep ze uit, hoe prachtig, hoe mooi.

 

Ich werde auch das noch lernen…


Sinds de Eerste Wereldoorlog zijn de vrije krachten entfesselt. Steeds krachtiger, steeds sneller gaat het vooruit, dankzij olie en chemie. Vernietiging van ongewenst, plant, dier en mens. Geheel volgens de wetten van het kapitaal. Shoah en Round Up zijn voor wat dat betreft uitwisselbaar. De bijgeleverde ideologie, fascisme. Onze belangen dienen voorop te staan, nietwaar? Onze vrije keuze: het spel meespelen of verrekken.

 

 

 

Uitgelichte foto: bron – Ingevoegde foto: bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.