Toekijken of handelen?

Séduction
Laat ik maar met de deur in huis vallen. Mij is het niet gegeven zonder weerwoord zaken gelaten te laten passeren die ongewenst zijn in een open en verdraagzame samenleving. Mensen bekladden , groeperingen wegzetten als potentiële misdadigers, mensen ophitsen, leugens en laster verspreiden zijn zaken die tot het uiterste bestreden moeten worden. Daarbij vergeet ik niet dat we allemaal mensen zijn met goede en minder prettige eigenschappen. 

Haat omschrijven als een goede drijfveer om politiek te bedrijven, wel te verstaan haat tegen personen, is onacceptabel. Ook niet als het fascisten, moordenaars of weet ik veel betreft. Het gevolg zal vroeg of laat wraak zijn onder een ander motto en regie en we beginnen weer van vooraf aan.

Zolang ik nog tijd van leven heb ga ik op de ingeslagen weg verder. Censuur door onverlaten of niet. Juist uit de kring van mensen die dergelijke grappen uithalen valt verder niets te verwachten als het fascisme betreft in zijn meest pure vorm, mensverachtend zonder enige schaamte of twijfel. Bekijk dit allegaartje maar van, tja dwaas is ie niet, eerder een gore smeerlap: Twitter search *


Schermafdruk 2018-08-02 04.53.40 


Weet u, later zeggen die minkukels steeds, je moet het in zijn tijd zien, als we toen geweten hadden wat we nu wisten. Ze weten het, ze horen het te weten, maar laten het gebeuren. Ze zijn erger dan die fascisten, ze plegen verraad en staan met een vrome smoel vooraan als de afrekening komt. Ze hebben immers het Maagdenhuis bezet en pamfletjes verspreid. Hebben ze ooit iets gedaan voor een ander, iets voor mensen betekend? Ik vrees van niet. Dan zouden ze begrijpen wie zijn nek uitsteekt, dat zouden ze herkennen. Dit soort lieden willen, net als fascisten overigens, dat de wereld draait zoals zij dat willen, liefst zonder enige eigen inspanning te leveren. 

Luister eens…

1933 – Dritte Walpurgisnacht
Dit soort zaken zijn meer dan ik verdragen kan. Overweldigd en onderdrukt, zegt deze internationaal gewaardeerde Spinoza-kenner. Dat is nieuw voor me. Het merendeel van de bevolking leefde beter in de eerste jaren van de oorlog dan ervoor. De economie bloeide op, er kwamen zelfs sociale voorzieningen. En de joden dan? Tja, dat werd het alibi achteraf en kritiek op Israël werd een taboe. Het is het middel gebleken om fascisme in alle glorie te doen herrijzen, met compleet dezelfde retoriek. Toen de “rijke joden”, nu de “arme moslims” die op onze zak leven. De uitkomst zal dezelfde zijn. Vernietiging. De methodes van een ander kaliber, dankzij het o zo geprezen vrije kapitalistische model op consumptieve en militaire grondslag. En uiten mogen we ons, liefst zoveel mogelijk. Waarom dacht u?

Dit moest ik even kwijt. Ik kom erop terug zoals steeds.


Een korte kanttekening nog, maart 2019.

Als u het programma over Karl Kraus beluisterd hebt, dan begrijpt u waar u mensen als deze moet situeren: “Toen hij nog niet PVV was uiteraard”.
No worries… Deze man duidt mij, en dat mag geen verwondering wekken na al zijn bijdragen aan het politieke debat, als opperhoofd van de Maastrichtse PVV.
Dergelijke mensen weten het niet, begrijpen het niet, kunnen zelfs geen eenvoudige teksten analyseren en roepen maar wat na zich te hebben laten informeren door toverkollen en dwaallichten. Hun geloof is onwankelbaar, zonder enige twijfel.
Klever pareren? Wat dacht u? Durft ie niet, kan ie niet. Klever lacht dat manneke vierkant uit, van haat vervuld.
 
Update oktober 2022: * André de Raaij heeft zijn tweets betreffende Klever verwijderd.
Uitgelichte afbeelding: bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.